Selaković: Nismo srećni zbog postupka Izraela, puno smo uložili u naše odnose

Izrael i Kosovo potpisali su sporazum o uspostavljanju diplomatskih odnosa, a tim povodom ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da će ta činjenica uticati na odnose naše zemlje i Izraela.
Selaković je tim povodom rekao i da zbog toga nije ni srećan, ni zadovoljan.
 
"Izrael je sam izabrao da mu je važniji interes vezivanja za Ameriku i ono što je važno Americi nego Srbija, to je njihovo legitimno pravo. Ono što je važno to je da mi u tom procesu nismo učestvovali, jer predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić nije prihvatio da potpiše poziv Izraelu da prizna tzv. Kosovo, i obrnuto", rekao je Selaković za RTS.
 
On je rekao da je vrlo zanimljivo i videće se da li će biti muslimanskih i arapskih zemalja koje će nakon ovoga priznati tzv. Kosovo, dodajući da je on uveren da neće, i da će biti veoma teško da se to desi.
 
"Mi smo u odnose sa Izraelom uložili prethodnih godina ozbiljne napore, u odnose dva naroda, i nismo srećni zbog ovoga. Indikativno je da ste imali upinjanje visokog zvaničnika Stejt Departmenta Metjua Palmera da do ovog dođe, videćemo da li će se truditi toliko da se primene i drugi delovi iz sporazuma Srbije i Amerike, zaključenog u Vašingtonu", rekao je Selaković.
 
Na pitanje kada će Srbija otvoriti ambasadu u Jerusalimu, on je odgovorio "otom potom".
 
"Vučić je u Vašingtonu jasno rekao od čega taj proces zavisi i kako će se u budućnosti odvijati", rekao je Selaković.
  • Radoje D

    03.02.2021 08:26
    Da se ne lažemo više
    "..puno smo uložili u naše odnose.."
    - Puno su uložli neki drugi, oni pre vas. A vaš "šef" je potpisivanjem one kolekcije gluposti u Vašingtonu uspeo da sve upropasti.
  • neinformisan

    02.02.2021 15:35
    Ulica PLO
    Mi sada treba pored Nemanje da dignemo i spomenik Jaseru Arafatu. Nešto manji, doduše.
  • 02.02.2021 14:50
    Tvoj gazda je ovo potpisao, a ti nisi srećan?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija