Danas 100 dana rada Vlade Srbije

Vlada Srbije danas će obeležiti 100 dana rada, a sednica kabineta premijerke Ane Brnabić održaće se u Palati Srbija.
Danas 100 dana rada Vlade Srbije
Foto: 021.rs
Sednici Vlade na poziv premijerke prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Posle sednice, kako je najavljeno iz Vlade, Brnabić i Vučić će se obratiti javnosti.
 
Vlada je izabrana 28. oktobra 2020. godine i ima 21 resor, među kojima su tri nova - za brigu o selu, za brigu o porodici i demografiji i za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kao i dva ministra bez portfelja.
 
Skupština Srbije je izabrala Vladu četiri meseca posle parlamentarnih izbora na kojima je većinu glasova osvojila Srpska napredna stranka (SNS).
 
Vučić je 20. oktobra, posle sednice Predsedništva SNS čiji je predsednik, rekao da će Vlada imati ograničen mandat jer će vanredni parlamentarni izbori biti održani zajedno sa redovnim predsedničkim, najkasnije 3. aprila 2022. godine.
 
Premijerka je u ekspozeu rekla da će Vlada imati šest ciljeva: borba protiv korona virusa i jačanje zdravstva, očuvanje vitalnih interesa Srba na Kosovu, borba protiv organizovanog kriminala, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava i ubrzanje reformi na evropskom putu, kao i ekonomsko jačanje Srbije.
 
Ana Brnabić je bila na čelu i prethodne Vlade Srbije, izabrane 2017. godine, kao nestranačka ličnost, a 2019. godine postala je član SNS.
  • Mile

    04.02.2021 11:05
    Stvarno?
    Jos godinu dana i jubilej decenija jahanja i kontinuiranog pljackanja nase drzave. Stvarno su legendarni kao evo ljudi proslo 3 meseca hahahaha kakvi spin doktori.
  • Liman

    04.02.2021 10:45
    Ko se javlja
    Hahaha vlada, kao.. A ustvari paravan diktatora.
  • Krcko

    04.02.2021 10:32
    Apsolventi
    A, pa zato je priređen ovaj bogat kulturno-umetnički program jutros pod palicom Vulina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija