Zbog čega vakcinisani moraju u izolaciju pri povratku u Srbiju?

Građani koji su primili samo jednu dozu vakcina protiv virusa korona i dalje mogu da se zaraze, ali i da budu prenosioci zaraze.
Zbog čega vakcinisani moraju u izolaciju pri povratku u Srbiju?
Foto: 021.rs
Oni zbog toga moraju da se podvrgnu PCR testiranju pri ulasku u Srbiju.
 
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Derlek objašnjava da i oni građani koji su primili jednu dozu vakcine moraju u desetodnevnu samoizolaciju ako nemaju negativan test na kovid pri ulasku u zemlju, jer jedna doza vakcine ne predstavlja dovoljnu zaštitu.
 
"Jasno smo rekli da jedna doza vakcina nije dovoljna i naučno je dokazano da posle nje imamo samo oko 50 odsto imuniteta i zato je potrebna i druga doza ili revakcinacija. Zato i traže PCR testiranje pri prelasku granica. Imali smo slučajeva širom Srbije da je došlo do inficiranja koronom i sa jednom dozom, nakon sedam, 10, pa i 15 dana, odnosno dok je trajao inkubacioni period", rekao je Ðerlek.
  • GiGa

    01.03.2021 12:08
    Vakcina
    Cilj PCR testova je otimanje para od naroda.
  • Živković

    28.02.2021 20:32
    Ne znam ko je sta naučno dokazivao ali sinopharmova studija kaže da nema nikakve zaštite između dve vakcinacije, tek 2 nedelje od druge. Tako da je ta cifra od 50 posto izmišljena, ili možda važi za vakcine koje su inače daleko manje zastupljene kod nas.
  • Bagra

    28.02.2021 20:28
    Politicka
    Samo da naplate test ali me od svih-iz mrkih zemalja virus nije opasan
    Kreteni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.