Istraživanje: Tri četvrtine mladića u Srbiji podržava vraćanje obavezne vojske

Uvođenje obaveznog vojnog roka podržava skoro tri četvrtine mladića u Srbiji, odnosno njih 72,5 odsto, a skoro 40 odsto njih bi dobrovoljno otišlo u rat zbog Srbije, pokazuju rezultati istraživanja agencije "Haus od vin" koje je preneo današnji Blic.
Istraživanje: Tri četvrtine mladića u Srbiji podržava vraćanje obavezne vojske
Foto: 021.rs
Vraćanju obaveze služenje vojnog roka protivi se oko 24 ispitanika dok nešto više od tri odsto mladića od 17 do 30 godina nema stav o toj temi.
 
Među onima koji podržavaju obavezno služenje vojnog roka, 80 odsto navelo je da bi služilo s oružjem u kasarni.
 
Istraživanje je pokazalo i da vraćanje te obaveze podržava oko 80 odsto ispitanika iz Šumadije i Zapadne Srbije, oko 75 odsto sa juga i istoka Srbije, dok je najniži procenat zabeležen u Beogradu gde iznosi nešto više od 69 odsto.
 
Istraživanje je sprovedeno od 15. do 22. februara, a obuhvatilo je samo muškarce i to u životnoj dobi kada se ide u vojsku.
 
Podsetimo da je ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao da očekuje da do septembra ili oktobra država odluči da li će obavezan vojni rok biti vraćen. Dodao je da je on lično za vraćanje obavezne vojske.
  • Goga

    02.03.2021 20:02
    Zvoncica je
    uništila vojsku, policiju, Skupštinu, Sinod, prosvetu, nauku, sport, kulturu... Sve ono što je Srbija gradila (institucije) od perioda Francuske revolucije i temelje jedne drzave, ovaj je zajedno sa Milosevicem do danas unistio.
  • Pitanje

    02.03.2021 14:06
    A šta ih tačno sprečava da služe vojsku sada?
    Imaju dobrovoljni vojni rok, nek ide ko želi da ga "vaspita" država, a nek ostave nas "ostale" više na miru...
  • need for speed

    01.03.2021 16:08
    Statistika
    Pet od šest igrača misli da je ruski rulet bezopasan!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija