Inspektori dva ministarstva uhapšeni u Nišu zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službenih isprava falsifikovali dokumenta vezana za uvoz hrane.
Inspektori dva ministarstva uhapšeni u Nišu zbog zloupotrebe službenog položaja
Foto: Pixabay
Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, uhapšeni su J. Š. (58), inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i P. S. (63), sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravlja, kao i zastupnike jedne firme S. S. (39) i špediter D.S. (55), dok se osumnjičenom Z.S. (57), takođe špediteru, na teret stavlja falsifikovanje službene isprave, navodi se u saopštenju MUP.
 
Kako se sumnja, osumnjičeni inspektori J.Š. i P.S., krajem juna prošle godine, kako bi ubrzali carinjenje robe i pored toga što nisu stvarno obavili kontrolu robe, sačinili su fiktivne zapisnike o izvršenoj kontroli uvoza hrane i uzimanju uzoraka firme koju zastupa osumnjičena S.S, a na šta ih je ona, zajedno sa D.S. podstrekivala.
 
Osumnjičeni špediter Z.S. se tereti da je popunio obrazac za međunarodni transport te robe, u kome je kao pošiljaoca upisao firmu iz druge države.
 
Sumnja se da je potom skenirao pečat i potpis drugog pravnog lica i tako falsifikovan dokument upotrebio za carinjenje robe firme koju zastupa S.S. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • 9

    03.03.2021 19:56
    Da l je moguće
    Zar inspektore ne imenuje gradonačelnik koji
    se zna iz koje je partije. Bira ljude od poverenja koji
    će uredno davati procenat direktno njemu.
    Jesu li se ovi već odmetnuli u hajduke do đurđevdana ima još dosta?
    Ili su možda uplatili na pogrešan žiro račun na Sejšelima?
    Kaqzna za to mora biti primerena.
    Kako Julin kaže : Piši uplatu kome i kako je naređeno....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija