Čaba Der osuđen na doživotni zatvor

Čaba Der osuđen je u Mađarskoj na doživotni zatvor, javljaju beogradski mediji.
Čaba Der osuđen na doživotni zatvor
Foto: Pixabay
Der se u Srbiji tereti za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara 2019. godine i sudi mu se u odsustvu, jer je nakon hapšenja izručen Mađarskoj.
 
Nikada nije potvrđeno, ali se sumnjalo da je Der greškom ubio Markovića i da je prava meta ovog plaćenika bio Aleksandar Šarac, Markovićev šurak. Šarac je ubijen krajem prošle godine na parkingu tržnog centra u Beogradu.
 
U Budimpešti je osuđen na doživotni zatvor zbog dva ubistva počinjena u Budimpešti i Amsterdamu, potvrdio je njegov beogradski advokat Milan Drača. U pitanju su ubistvo Lasla V. u Budimpešti i u Amsterdamu hrvatskog državljanina Ivana Serdušića.
 
"Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe", napomenuo je advokat.
 
Prvo ubistvo u Bumpešti, Der je najpre priznao pa kasnije povukao priznanje, dok je ubistvo u Holandiji priznao.
 
Uhapšen je u Pragu 2019. godine, a njegovo izručenje su tražile Srbija, Španija, Holandija i Mađarska kojoj je izručen 18. jula te godine.
 
Der je pre nepune tri godine izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva Branislava Jelačića 2004.
  • Никола

    05.03.2021 17:54
    Е хвала богу.
  • Bananamen

    05.03.2021 12:19
    Bravo za Madjare. Bas me zanima kako njegov mozak poima sad sopstveni zivot. Jel mu se isplatilo da ubija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.