Srednjoškolci od danas nastavu prate onlajn, sutra novi zahtev da se pooštre mere

U Srbiji su jutros u šest sati prestale da važe mere koje su prethodnog vikenda važile za radno vreme tržnih centara i ugostiteljskih objekata.
Srednjoškolci od danas nastavu prate onlajn, sutra novi zahtev da se pooštre mere
Foto: Pixabay
Prema merama koje su bile na snazi od subote u 12 sat, mogle su da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.
 
U ski centrima ugostiteljski objekti nisu radili tokom vikenda. Izuzetak su hotelski kafići i restorani koji su tokom vikenda mogli da uslužuju samo goste koji imaju prijavljen boravak.
 
Kada je reč o ustanovama kulture, samo pozorišta su mogla da rade do 21 sat, uz poštovanje svih epidemioloških mera, a unapred zakazani sportski događaji mogli su da se održe, ali bez publike.
 
Ove mere donete su u petak, u trenutku kada je broj novozaraženih danima bio oko 4.000.
 
Novi sastanak Kriznog štaba je sutra, a epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da će medicinski deo tražiti najstrože mere.
 
Tiodorović je istakao da je neophodno tokom ove sedmice i sledećeg vikenda svesti kontakte na minimum.
 
Srednjoškolci nastavu prate onlajn bar do petka
 
Učenici srednjih škola od danas nastavu prate onlajn. Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je odluka da srednjoškolci pređu na onlajn nastavu od 8. do 12. marta jedna od mera koja treba da pomogne da se spreči dalje širenje korona virusa.
 
Ružić je za TV Prva rekao da je plan da do petka nastava bude onlajn u srednjim školama, a za kasnije će se videti, jer će se u toku sedmice održati dve sednice Kriznog štaba.
 
On je naveo da je procenat zaraženih među zaposlenima u školama dva odsto i naglasio da broj zaraženih u školama nije alarmantan, mada je u povećanju od Sretenja, 15. februara.
 
Ružić je ponovio da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transimisije korona virusa i da pojedina deca očigledno bivaju zaražena negde van nastave, bilo da prisustvuju žurkama ili sede u kafićima.
  • Xyzž

    08.03.2021 12:12
    NapreDNO
    I sad srednjoškolci bleje zajedno po gradu i po kafićima, umesto da ih je barem polovina u školi, gde im je svima i mesto!
  • Novosadjanka

    08.03.2021 11:15
    U subotu sam bila na Limanskoj pijaci, imam 50 god i u svom zivotu nisam videla ovakvu guzvu niti na jednoj pijaci do sada., jer neko je odlucio da se tog dana pijace zatvore u 12h.Mene retko kada nesto iziritira, ali tog dana sam sa pijace pobegla glavom bez obzira, sve zahvaljujuci novim merama, koje umesto da nam pomognu u suzbijanju virusa, iste te mere su tog dana doprinele ubrzanom sirenju istog. Hvala onima sto brinu samo o napretku ekonomije, umesto da prvenstveno brinu o ljydskim zivotima. Tuga, tuga, tuga...
  • Ahaha

    08.03.2021 10:38
    Zombirani robovi, sluge i poslusnici se formiraju ludilom, zadrugom, internetom, kokakolom... i ne trebaju znanje, zdravlje, samopostovanje, slobodu... nego strah i pokornost.. i to je ono sto se desava, ne slucajno. Stetno vam bilo u buducnosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.