Sutra ipak nema sednice Kriznog štaba

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će se razmatrati skraćenje radnog vremena kao i privremeno zatvaranje ugostiteljskih objekata, neće biti održana sutra, kako se spekulisalo.
To je nezvanično za nova.rs potvrđeno u Vladi Srbije. 
 
Broj novoobolelih od kovida-19 u Srbiji više od dve nedelje prelazi 3.000 dnevno, a lekari danima ukazuju na to da je zdravstveni sistem prenapregnut i traže pooštravanje epidemioloških mera.
 
Tako je direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović danas rekao da će pacijenti iz kovid bolnica u Beogradu biti upućivani u Kruševac na lečenje zbog nedostastka kapaciteta.
 
Epidemiolog Branislav Tiodorović najavio je da će medicinski deo štaba tražiti još jedno skraćenje radnog vremena na nedelju dana i još jedan vikend bez kafića i restorana.
 
"Bez sedam do 10 dana ne možemo imati efekte. Po epidemiološkoj doktrini neophodno je da imate čak tri nedelje sprovođenje rigoroznih mera. Imaćemo isti stav da bude intenzivno ograničenje, vrlo rigorozno za sve objekte, s tim što će morati da se proceni da li će to biti do 14 ili 17 sati", rekao je dr Tiodorović.
 
Naveo je da nas i sledećeg vikenda najverovatnije očekuje celodnevno zatvaranje prodavnica i kafića. Tokom prethodnog vikenda, od subote u 12 sati do ponedeljka u 6 sati ujutru, mogle su da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.
 
Učenici srednjih škola u potpunosti su prešli na onlajn nastavu, a ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će ova mera važiti do petka, a da će o njenom eventualnom produžetku Krizni štab odlučiti u toku ove nedelje.
  • najgora grupa

    09.03.2021 07:06
    Prosta matematika.
    Skijalista drzi cika kole. Prodavnice drzi boranija. Inace koliko vidim po medijima da ne sme niko da ga pomene.
  • Tina

    08.03.2021 23:38
    Da barem znaju šta rade, ovako su smešni.
  • Marta

    08.03.2021 22:39
    Sramota!
    Sve su to beskicmenjaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.