Merima Isaković optužila Branislava Lečića za silovanje

Jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda bivše Jugoslavije, danas psihološkinja Merima Isaković, u tekstu za magazin "Nedeljnik" optužila je glumca Branislava Lečića da ju je silovao pre 43 godine.
Merima Isaković je bila jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda Jugoslavije. Glumila je naslovnu ulogu u filmu "Jovana Lukina", a u 21. godini doživela je tešku saobraćajnu nesreću.
 
Posle završenih doktorskih studija iz psihologije i magistarskih studija iz kliničke psihologije, sada živi i radi u Australiji, blizu Brizbejna, kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog.
 
Fokusirana je na oblast traume, pomaže onima koji su je preživeli da povrate osećaj samopoštovanja, volje i sposobnosti za život dostojan življenja.
 
Ovo su kratki izvodi iz njenog svedočanstva za "Nedeljnik" u kom je optužila glumca Branislava Lečića da ju je silovao pre 43 godine.
 
"Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše...", navela je Isaković za "Nedeljnik".
 
"Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. 'Opraštam ti', rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. 'Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.' Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja..."
 
Podsetimo, Branislava Lečića nedavno je glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.
 
Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku. Glumica je prethodno u dokumentarcu "Drži me čvrsto" rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva.
  • Ivana

    13.04.2021 23:20
    Videcemo...
    Obe su predugo cekale i to ih kompromituje, pogotovo gospodja Merima.... Sve ovo me podseca na potkazivanja i optuzbe iz Salema, samo ovog puta progon se fokusira na "vestce"... Samo cekam da neki glumac optuzi koleginicu za seksualno uznemiravanje...
  • Višnja

    13.04.2021 10:12
    @Višnja Novi Sad
    Poštovani čitaoče, nisam ni pećinska spodoba ni nakarada a nisam ni psiholog pa da tumačim ličnost Branislava Lečića bez da ga poznajem. Da je Branislav Lečić patološki ženomrzac i silovatelj, zar ne mislite da bi se do sada javila gomila žena koja bi ga prijavila... Odakle Vam uoošte pravo da o nekome pišete tako ogavne stvari a da stvarno ne znate šta se zaista dogodilo, Još uvek nema dokaza.... Verujem da će istina isplivati na videlo, i treba, naravno. A Vi , hrabro iza ekrana, optužujete nekog za strašne stvari pišući to samo na osnovu ..... čega , pitam Vas.Neko je za nekog rekao nešto ...... Razmislite
  • Boba

    10.04.2021 18:33
    Kultura srb
    Leko, puna podrška !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija