Proba male mature danas i sutra

Probni završni ispit održava se danas i sutra u svim osnovnim školama u Srbiji.
Proba male mature danas i sutra
Foto: Pixabay
Danas se polaže probni test iz matematike u 13 sati, dok su sutra na redu test iz maternjeg jezika u 9h i kombinovani test u 11.30 časova. 
 
Probni završni ispit održaće se u školi, u grupama učenika ne većim od 15, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Za rešavanje svakog testa imaće 120 minuta.
 
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je "sve spremno" za polaganje probnog završnog ispita.
  • Šarada

    09.04.2021 09:21
    Sve zarad jeftinih političkih poena! Sve će uraditi samo da izgleda da je školska godina bila redovna, a svi oni koji su u obrazovnom procesu znaju da su deca zakinuta za ono što im Ustav RS garantuje. A to je pravo na obrazovanje. I sada će neko da ima testira znanje. Sram vas bilo.
    Ukinite maturu ove godine! Poštedite decu stresa. VIše nisu išli u školu nego što su išli i to svi u obrazovnom procesu znaju. Svako zatvaranje očiju u ovoj situaciji je sramota.
  • ns ja

    09.04.2021 09:00
    Izvinjavam se ministre, a šta je to maternji jezik!!!??? Ima li on ime makar ovde u Srbiji kad se već isti svugde u regionu naziva raznim bušmansko svahilijevskim imenima!!!???
  • Xyzž

    09.04.2021 08:32
    Ako je ovde neko normalan
    Proba male mature može tj. mora da se održi uživo u školi, a nastava ne može da se održava?!
    Sve samo za slikanje i izjave ministra kako je još jedna školska godina REDOVNO završena!
    Nego, šta se desilo sa onom digitalizacijom od prošle godine?
    Koliko nas je ona koštala, a sad ništa od upotrebe?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija