Sutra se otvaraju tržni centri, moraju da imaju korona redare

Tržni centri u Srbiji od ponedeljka ponovo mogu da rade i to od 6h do 22 časa, navodi se u naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara koja je danas objavljena u Službenom glasniku.
Sutra se otvaraju tržni centri, moraju da imaju korona redare
Foto: Pixabay
Kako je precizirano, rad je i dalje zabranjen ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.
 
U naredbi se, pored ostalog, kaže da je upravljač objekta dužan da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj ljudi i da između njih postoji razmak od najmanje dva metra.
 
Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske.
 
Zaposleni moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, a zajedničke prostorije moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati.
 
U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara.
 
Kada je reč o ostalim uslužnim delatnostima, mere ostaju iste, što znači da sve radnje mogu da rade do 22:00, kao i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike.
 
Neograničeno mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane, ordinacije i laoboratorije.
  • juhuu

    12.04.2021 07:32
    Jedva čekam. Neko slatko uzbudjenje me hvata kad pomislim da ću se opet šetati kroz promenadu. :)
  • Kole

    12.04.2021 00:28
    Ne vredi ni ići tamo, sa svih strana neki čuvari reda. Čega se bojite? Još malo nećete nikoga tamo ni videti da dodje.
  • 313

    11.04.2021 20:57
    Gore, dole
    Još jedan od genijalnih poteza vlasti. Na posledice se neće dugo čekati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija