Počeli razgovori sa MMF-om

Zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda počeli su danas i trajaće do 23. aprila, a jedna od tema biće i novi ekonomski program koji bi MMF podržao nefinansijskim, savetodavnim aranžmanom.
Počeli razgovori sa MMF-om
Foto: Pixabay (ilustracija)
Razgovori su danas počeli plenarnim sastankom, koji je održan u video formatu, a nastavljeni su na temu monetarne politike i finansijskog sistema, saopštila je Narodna banka Srbije.
 
Na plenarnom sastanku, delegaciju Republike Srbije predvodila je guverner NBS Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Republike Srbije u MMF-u, a misiju MMF-a predvodio je Jan Kejs Martejn. U razgovorima je učestvovao i ministar finansija Siniša Mali sa saradnicima.
 
Tokom misije biće razmotrena aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja u kontekstu pandemije. Pored toga, konsultacije podrazumevaju i sveobuhvatnu analizu makroekonomskog okvira u kojem se sprovode politike, kao i izgleda za dalji rast. Analiza uključuje i adekvatnost ekonomske politike, eksternu stabilnost i održivost spoljnog duga zemlje.
 
Istovremeno, ovom prilikom započeće i razgovori o osnovama novog ekonomskog programa koji bi MMF podržao nefinansijskim, savetodavnim aranžmanom.
  • Dragan

    13.04.2021 09:06
    E
    Kao prvo MMF nije humanitarna organizacija,njihove usluge se skupo plaćaju.A ovo je samo maska za zaduživanje države.Kao drugo tražimo ukidanje ministarstva finansija, rada, kapitalnih investicija, privrede, zdravstva, prosvete i da to sve radi MMF koga nismo birali na izborima.Ja predlažem da vojskom upravlja Pentagon,a FBI policijom.
  • Haha

    13.04.2021 03:31
    Samo mi objasni
    Štaće nama savetodavni angažman MMF-a kad smo mi ekonomski tigar?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija