Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Ima naznaka da se pojavio brazilski soj virusa

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je za RTS da ima naznaka da se u Srbiji pojavio i brazilski soj virusa, a da je među obolelima i dalje najprisutniji britanski soj i upozorila je i da je svaki novi soj sve "gori", i kada je reč o prenosivosti i kada je reč o smrtnosti.
Adžić Vukičević je potvrdila da trenutno u kovid bolnici u Batajnici ima više otpusta nego prijema i da je na lečenju 825 pacijenata, za razliku od 30. marta, kada ih je bilo 915.
 
"To znači da je 10 odsto manje hospitalizovanih, ali i prijema, pošto smo dnevno primali 80 do 90 pacijenata, a poslednjih dana i upola manje", rekla je Adžić Vukičević i ocenila da su tome doprineli dobar odziv za vakcinaciju i poštovanje mera.
 
Naglasila je da ipak ne može da daje optimističke izjave u vezi pandemije, jer nema mesta za opuštanje.
 
"Ima puno mladih ljudi koji se nalaze u jedinicama za intenzivnu negu i priključeni su na aparate za veštačko disanje", upozorila je Adžić i istakla da se najčeće radi o britanskom soju virusa, koji karakterišu velika prenosivost, teže kliničke slike, brža hospitalzacija i viša smrtnost.
 
"Ima naznaka da se u Srbiji pojavio se i brazilski soj virusa", upozorila je.
 
"Apelujem na širu javnost da se vakciniše, pa i one koji su preboleli kovid, posle četiri do šest nedelja i oni se mogu vakcinisati", poručila je direktorka kovid bolnice u Batajnici.
 
Istakla je da se vakcinisani, koji su se takođe zaražavali korora virusom, oporave u 99 odsto slučajeva.
 
Kovid bolnica u Batajnici je, prema njenim rečima, za četiri meseca rada zbrinula 6.569 bolesnika. 
  • vakcinisan

    13.04.2021 11:28
    vakciniši se
    Direktorka kovid bolnice u Batajnici Prof. dr Violeta Mihailović Vučinić je vrhunski stručnjak koja svoj posao obavlja sa izuzetnim požrtvovanjem i stručnošću, čije bi mišljenje u vezi sa lečenjem od COVID-19 trebalo da bude uzor svim medinskim radnicima a bilo bi poželjno da je poslušaju i ostali pametnjakovići koji od stručnosti poseduju "veliko" znanje iz oblasti medicine putem interneta koji im predstavlja jedini vid obrazovanja iz te oblasti.
  • Nn

    13.04.2021 10:55
    Ćuti šta ti znaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija