Ukinuta presuda za napad na Borka Stefanovića u Kruševcu

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu za napad na Borka Stefanovića u Kruševcu, i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje.
Ukinuta presuda za napad na Borka Stefanovića u Kruševcu
Foto: 021.rs
Apelacioni sud usvojio je žalbu okrivljenih Miloša Š, Marka Ž. i Danijela G, i ukinuo presudu Višeg suda u Kruševcu od 17. septembra 2020. kojom su oni bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog napada na potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića 2018. godine.
 
Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.
 
Podsetimo, sudsko veće Višeg suda u Kruševcu je u septembru 2020. godine osudilo Miloša Š. na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora, a Marka Ž. i Danijela G. na tri i po godine zatvora.
 
Oni su, kako se sumnja, 23. novembra 2018 godine, napali Borka Stefanovića, Bobana Jovanovića iz Kruševca i policajca Dejana Palibrka, ispred MZ Rasadnik u Kruševcu.
 
Palibrk je na licu mesta prepoznao Danijela G. i Marka Ž, a i sam je zadobio lakšu telesnu povredu, kada je sprečio Miloša Š. da udari Stefanovića koji se nalazio na zemlji.
 
Sva trojica napadača su i ranije osuđivani, a jedan od optuženih Danijel G, kako su pisali mediji, bio je saradnik kruševačkog kriminalca Gorana Obradovića Suše, koji je ubijen krajem septembra 2014.
 
Napad na Stefanovića u Kruševcu pokrenuo je proteste "Stop krvavim košuljama" koji su prerasli u višemesečne građanske proteste širom Srbije pod sloganom "Jedan od pet miliona".
  • Protestant

    15.04.2021 15:16
    Pa protesti su odavno poceli ,samo se ljudi ne cimaju mnogo da nesto promene.
    Imate proteste skoro svaki dan, zasto se ne pridruzite nekom za koji smatrate da ima smisla?
  • S

    15.04.2021 14:25
    Sramota
    Ocigledno vlast stiti svoje.Sramota za sudije, nije im stalo do pravde.Ljudi, vreme je za druzenje na ulici, protesti treba da pocnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.