Agencije još ne prodaju aranžmane za Grčku: Zanemaruje se činjenica da Grci i dalje ne izlaze iz kuća

Interesovanje putnika za Grčku, posebno onih koji prošle godine nisu iskoristili svoja letovanja je veliko, ali u domaćim agencijama za sada još nema prodaje aranžmana.
Agencije još ne prodaju aranžmane za Grčku: Zanemaruje se činjenica da Grci i dalje ne izlaze iz kuća
Foto: Pixabay
Kako za Politiku objašnjava Ljubiša Nešovanović, vlasnik agencije "Robinzon", najave u našim medijima su poprilično populističke, a zanemarujemo činjenicu da Grci i dalje ne izlaze iz kuća.
 
– Mi imamo otvorene granice i prema Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji, ali putovanja nema. Grčka i Turska ovih dana imaju najgoru situaciju sa brojem zaraženih do sada i svima je jasno da epidemija određuje tok svega, pa i turizma. Uz sve podatke očekujem da će putovanja u Grčku sopstvenim prevozom krenuti početkom juna, autobusom sredinom juna, dok bi čarteri mogli da krenu krajem tog meseca – smatra Nešovanović.
 
On dodaje da je za grčki turizam najvažniji datum Uskrs kada će se videti koliko će biti otvoreni za domaće goste.
 
– Mi možemo da primamo rezervacije, osluškujemo želje putnika, ali za sada nema prodaje niti plaćanja novih aranžmana. Naš prioritet su oni sa zamenskim vaučerima prema kojima imamo moralnu obavezu da ih pustimo da prvi biraju, a posle toga prodaja novih aranžmana – navodi Nešovanović i dodaje da je realno očekivati, ako zdravstvena situacija dozvoli, da to krene početkom juna.
 
I u turističkoj agenciji "Sabra" kažu da za sada nema prodaje aranžmana, ali da je interesovanje putnika posle ohrabrujućih vesti o otvaranju Grčke povećano i to za sever ove zemlje, kao i ostrva Tasos i Skijatos. Za sada još nemaju precizne cenovnike, ali najavljuju da će cene biti u principu iste kao prošle godine.
 
U agenciji "Astra travel" naglašavaju da putnike najviše interesuju uslovi pod kojima mogu da pređu granicu i da ima sve više zainteresovanih za uplate novih aranžmana.
 
– I dalje ih ne prodajemo jer čekamo da protokoli putovanja u Grčku postanu zvanični. Lako ćemo se organizovati i krenuti sa poslom, ako to bude kako je najavljeno – govore za Politiku u ovoj agenciji.
 
Veliko interesovanje za Egipat
 
Kako kažu u Juti, prema podacima iz domaćih agencija, trenutno je veliko interesovanje za putovanja u Egipat, za prvomajske praznike gotovo da nema mesta.
 
– Prodaju se i aranžmani za Ohrid, Trebinje, kružne ture u Crnoj Gori, a ima i zainteresovanih za Istanbul. Naravno, to je neuporedivo manje turista u odnosu na raniji period. Turska je inače, produžila obavezan PCR test do kraja maja zbog izuzetno teške situacije sa epidemijom - priča Aleksandar Seničić iz Jute.
 
On očekuje da Turska kao i prošle godine popusti mere, pa čak i da uvede posebne uslove za turističke delove zemlje kako bi privukla što veći broj putnika.
  • @El Chapo

    19.04.2021 12:58
    Istina generalno za Meksiko, ali malo meksicko poluostrvo pod imenom Jukatan koje izlazi na karipsko more je regija Meksika koja je potpuno bezbedna, oslobodjena kriminala i narkokartela i prepuna najlepsih prirodnih lepota, majanskih iskopina i preljubaznih domacina sa savrsenom uslugom. Karta do tamo je skuplja, ali troskovi tamo kao u Grckoj, a raj na zemlji.
  • El Chapo

    18.04.2021 21:20
    @HK18.04.2021 • 16:44
    "Meksiko je sve vreme otvoren i ne treba ni test. Pa kome je stalo do kora moze 365 dana u godini"


    Hvala lepo ali u najmanju ruku je kockanje sa zivotom ici u drzavu u kojoj se prosle godine desilo 32759 ubistava sto je jedno ubistvo na svakih 15 minuta.
    U ovoj zemlji je prosle godine ubijeno najvise novinara na svetu.
    Ono sto rade talibani je crtani film za monstruozne masakre koje cine meksicki narko karteli.
    Cak pet od deset najopasnijih gradova na svetu se nalaze na tlu Meksika: Los Cabos, Acapulco, Tihuana, La Paz, Ciudad Victoria.
    https://www.statista.com/statistics/243797/ranking-of-the-most-dangerous-cities-in-the-world-by-murder-rate-per-capita/

  • Nikola

    18.04.2021 18:59
    Albanija
    Prošle godine sam bio sa prijateljima u Albaniji. Kola su nam izgrebana, imali smo manji incident na plaži, tačnije provokacije od strane Albanskih ekstremista, srećom završilo se dobro. Verujem da ima i dobih iskustava, ali ja više neću da trošim svom odmor na tako nešto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.