Đaci od danas ponovo u klupama

Stariji osnovci i srednjoškolci se vraćaju u školske klupe.
Đaci od danas ponovo u klupama
Foto: Pixabay
Od prvog do četvrtog razreda će kao i do sada ići svakodneno u školu, podeljeni u grupe. Stariji osnovci od petog do osmog nastavu će pohađati naizmenično - dan u školi, dan onlajn, a srednjoškolci jedne nedelje idu u školu, a druge nastavu prate od kuće.
 
Čas u školi traje 30 minuta. Nošenje zaštitnih maski i održavanje distance je obavezno.
 
Ministar prosvete Branko Ružić je rekao da je broj obolelih od korone pao i da misli da je vaspitnoobrazovni sistem pokazao svih ovih meseci da nije mesto transmisije virusa korona ali je dobro da je napravljena jedna pauza.
 
"Mogu da kažem da smo svi spremni da se u ponedeljak vratimo na režim koji je otpočeo prvog septembra", kaže Ružić.
 
Broj učenika koji su istovremeno u školi ne sme da pređe polovinu đačke populacije. Odeljenja su uglavnom podeljena u dve grupe. Ocene koje se upisuju u dnevnik đaci mogu dobiti na osnovu usmene ili pisane provere znanja u školi.
  • Patuljak

    19.04.2021 10:05
    Iz crvene zone
    Dosada u kriznom stabu, deca treba da idu u skolu kao i do pre godinu dana, van pameti nametati detetu strah od korone i nosenje maske? Alo obaveza je nositi masku u restoranu kad ustanete a mozete da je skinete dok sedite, gde je tu logika, slobodno mozete sesti u kafe/restoranu u centru grada a ne mozete u kafe/restoranu u trznom centru. Van pameti. Lepo svako po vakcinu po izboru i batalite maske vise stete nego koristi od njih, ah da onda ce svi ovi "Korona redari" da menjaju struku..
  • Marko

    19.04.2021 10:00
    5 dana
    @milica
    Ići će čak 5 dana do raspusta. Stariji osnovci idu svaki drugi dana, a srednjoškolci se smenjuju sedmično. Taman će im za tih 5 dana (na časovima od 30 minuta) objasniti sve propušteno, popuniti rupe u znanju, maturante spremiti za završne ispite. Lepota! A u suštini idu da bi ih ispitivali i usmeno i pismeno i na svaki drugi način. Jadna deca i mi s njima - sve to da bi se stekao utisak kako škola funkcioniše, a ne funkcioniše ništa!? Škole su postale ispitivaonice - ustanove za organizovanje ispita!
  • NNunited

    19.04.2021 09:36
    ...
    Ako se ne ide ne valja.
    Ako se ide ne valja.
    Odlucite se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.