Đerlek: Srbija će pobediti koronu i antivaksere, to što plasiraju je glupost

Državni sekretar u Minstarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da nema mesta panici, ali ni opuštanju jer su i dalje visoke cifre novozaraženih koronom i, kako je naveo, nećemo se "zaletati i donositi odluke da se vratimo iz kovid u nonkovid sistem".
Đerlek: Srbija će pobediti koronu i antivaksere, to što plasiraju je glupost
Foto: Youtube screenshot (K1 Televizija)
"Još je rano i moramo ubrzati imunizaciju", rekao je Đerlek za TV Pink, potvrdivši da je predviđeno da danas stigne 130.000 doza ruske vakcine "Sputnjik V".
 
On je pozvao građane da iskoriste "veliki broj doza vakcina koje će doći ovih dana" i masovno se odazovu kako bi se ubrzao tempo imunizacije, navodeći da je potrebno vakcinisati veliki broj ljudi za kratko vreme.
 
On je istakao da je interesovanje građana za vakcinaciju sve veće i da se nada da će se do kraja juna revakcinisati između dva i po miliona i tri miliona građana, što bi stavilo barijeru širenju korone.
 
Kako je dodao, "ubeđen je da će Srbija pobediti koronu i antivaksere".
 
"Imamo naučno utemljene dokaze da je to što antivakseri stalno plasiraju preko društvenih mreža - glupost", rekao je Đerlek.
  • @Svetlana NS

    19.04.2021 11:41
    Svako ko prati vesti iz nauke vec zna za te dokaze, vi ocigledno ih ne pratite pa ne znate. Verovatno pratite samo antivakserske objave na fb-u? U pravu sam zar ne?
  • živeti slobodno

    19.04.2021 10:56
    Kakav "nonkovid sistem" i "kovid sistem"‽
    Ovde postoji Ustav!
  • B

    19.04.2021 09:49
    bumbar
    a ko će vas pobediti???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija