Prijave za 60 evra sada moguće i telefonom

U ponoć je počeo sa radom kontakt centar preko kojeg građani mogu telefonom da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30 plus 30 evra, koja će biti isplaćena u maju i novembru, saopšteno je iz Ministarstva finansija.
Prijave za 60 evra sada moguće i telefonom
Foto: Pixabay
Broj telefona je 0800 101 100 i taj poziv je besplatan, a građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.
 
Elektronska prijava preko portala Uprave za trezor počela je 28. aprila i do sada se prijavilo više od tri miliona ljudi.
 
Prijava traje do 15. maja.
 
Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju punoletni državljani Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije, sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila 2021. godine, kada je stupio na snagu Zakon o Privremenom registru punoletnih državljana kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije.
 
Korisnici penzije, primaoci socijalne pomoći i zatvorenici ne treba da se prijavljuju jer će njima pomoć biti automatski uplaćena, napominju iz Ministarstva.
 
Penzioneri će prvih 30 evra dobiti u četvrtak, 6. maja, dok će drugih 30 evra dobiti u novembru. Penzioneri će u septembru dobiti još 50 evra.
 
Primaoci socijalne pomoći i zatvorenici dobiće prvih 30 evra u petak, 7. maja.
 
Isplate za ostale punoletne građane koji su se prijavili počeće 12. maja i, kako se očekuje, biće završene do 20. maja.
  • Viktor

    08.05.2021 11:11
    P
    Prevara,ja imam porodicnu penziju i nisam dobio 30 evra, niti cu dobiti dinara do kraja ove prevare, dok mojoj porodici se desava ovaj problem sto je rozi iznad naveo tako da kopilad ce nas samo prevariti.
  • Rozi

    06.05.2021 17:51
    Za savet ili pomoć
    Ako su podaci koja je upisana u prijavi sto puta proveravani i tačni zašto kad se otvori provera podataka negira ispravnost unetih i savetuje da se ponovi prijava ali program ne dozvoljava kome treba da se obrati gradjanin za ispravku
  • q

    05.05.2021 11:20
    Kao da se prijavljujemo za 60000 evra

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.