Odlučeno: Od sutra kafići i restorani mogu da rade i unutra do 22 sata, bez muzike

Krizni štab doneo je odluku da ugostiteljski objekti od petka, 7. maja, mogu da rade i u zatvorenom prostoru uz poštovanje svih epidemioloških mera, izjavio je epidemiolog dr Branislav Tiodorović, posle sednice.
Odlučeno: Od sutra kafići i restorani mogu da rade i unutra do 22 sata, bez muzike
Foto: 021.rs
Objasnio je da će kafići i restorani moći da rade i u zatvorenom prostoru, pod uslovom da poštuju sve epidemiološke mere - da maksimalna popunjenost prostora bude do 50 odsto, da razdaljina između gostiju bude od metar i po do dva, i da ne bude muzike, ni žive, ni sa razglasa.
 
Podsetimo, epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je jutros da je medicinski deo Kriznog štaba tražio da se odluka o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata odloži za posle 15. maja, ali je dodao da je "činjenica da su ekonomski pritisak i potreba jako veliki" i da se o tome mora razmišljati.
 
"Moramo da budemo oprezni, jer čim se opustimo to se vidi za nedelju dana", rekao je Kon za RTS.
 
I predsednik Aleksandar Vučić pričao je o otvaranju restorana i kafića, a prema njegovim rečima, "molio je Krizni štab da ih otvore 7. ili 8. maja".
 
U Srbiji je danas zvanično evidentirano 1.366 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od juče u 15 sati preminula je još 21 osoba od posledica kovida-19.

  • @goran

    07.05.2021 10:35
    Nisu u pitanju samo kafedzije, prema kojima ocigledno imas zavist zbog njihovog biznisa (a koji ti se samo cini da je lako voditi i da sve pada s neba). Mnogo vise je njihovih radnika, konobara, spremacica, dostavljaca... citava masinerija koja odrzava ugostiteljstvo, obicni ljudi koji rade za male ili srednje plate, ali od njih zive i oni i njihove porodice, a poslednjih godinu dana ne mogu da prezive jer im je ukinuta citava delatnost kojom se bave, i to u vreme kad su i drugi poslovi deficitarniji, i jos teze je naci drugi novi posao... Razmisljajaj malo sire od proste zavisti prema vlasniku kafica i pokusaj da osetis malo empatije prema drugima, jer ocigledno sedis u nekoj firmi koja nije dotaknuta epidemijom, plata leze, i ne pada ti na pamet kako je ostati bez posla i prihoda u ovo vreme.
  • g pen

    07.05.2021 06:43
    Ne treba duze od 23. To samo za ove sto nisu putovali, neradnici i probisveti. Sto bih da vidim kako bi se proveli da cak i u turistickom mestu puste muziku kasnie i to ovo sranje na cirilici. Ja video.
  • Džo

    07.05.2021 05:49
    .
    Hvala Bogu, dočekasmo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.