Vlada usvojila: 3.000 dinara za vakcinisane, nevakcinisanima ne može naknada 100 odsto plate

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje korona virusa, u vidu dodatnih 3.000 dinara za sve gradjane Srbije koji do 31. maja prime bar prvu dozu vakcine protiv korona virusa.
Vlada usvojila: 3.000 dinara za vakcinisane, nevakcinisanima ne može naknada 100 odsto plate
Foto: 021.rs
Kako se navodi, od 1. do 15. juna preko sajta Uprave za trezor biće otvoren portal za prijavljivanje građana za tu novčanu pomoć, a po isteku roka za prijavljivanje počeće isplata koja će trajati do kraja juna.
 
Novčanu pomoć primiće i svi penzioneri koji se vakcinišu do kraja maja, ali za njih će isplata ići po automatizmu i nije potrebno da se prijavljuju.
 
Pravo na 100 odsto zarade tokom bolovanja zbog kovida 19 imaće samo zaposleni vakcinisani i oni koji, iz zdravstvenih razloga, ne mogu da budu vakcinisani. 
 
Nevakcinisani zaposleni sa potvrđenim kovidom dobijaće za vreme bolovanja naknadu u visini 65 odsto zarade.
  • Matija

    07.05.2021 18:46
    Lazar 06.05.2021 • 22:30
    Zivim za dan kada cu otici odavde.

    I mi zivimo za taj dan.
  • @Ustavobranitelj

    07.05.2021 10:12
    Vidi, od mojih poreza i doprinosa se isplacuje bolnicko lecenje od kovida koje se meri hiljadama eura (po coveku, po jednoj turi lecenja), sad kad postoji vakcina koja moze to da spreci, svi moroni koji odbijaju tako jednostavan nacin da ne budu bolesni su mi na oku i na zubu. Ozbiljno treba razmisliti da se nevakcinisanima naplati lecenje od kovida kad se razbole, a nisu hteli vakcinu, ove mere su preslabe. Ili opaliti jedinim sistemom koji ova bezumna marva razume - prisilom.
  • Ni slučajno!

    07.05.2021 07:28
    Nema traga od diskriminacije, gospodo! Bolovanje je zakonom regulisano i svi dobijaju 65% zarade za bolovanje do 30 dana. Izuzetak, i to u vidu preporuke, je da se isplaćuje 100% za vreme epidemije, i to za one kji obole od kovida. Uglavnom se to radilo u javnom sektoru. Sad postoje vakcine i realna mogućnost da se NE razboli od kovida. Vakcine su dostupne i besplatne i svako ko se ne vakciniše preuzima rizik da se razboli na sebe. Prema tome, važi zakon, kao i u svim drugim slučajevima: 65% naknade za bolovanje. I ako oblite od raka dobićete toliko. Vakcinišite se i ne lupetajte o diskriminaciji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.