Milošević o 3.000 dinara za vakcinaciju: To je ponižavajuće i izaziva sumnju

Slađana Milošević iz Saveza samostalnih sindikata Srbije izjavila je, govoreći o dodatnih 3.000 dinara pomoći za vakcinisane, da joj to "nije afirmativno".
Milošević o 3.000 dinara za vakcinaciju: To je ponižavajuće i izaziva sumnju
Foto: 021.rs
Prema najavama zvaničnika pravo na 100 odsto zarade tokom bolovanja zbog kovid19 imati samo vakcinisani i oni koji, iz zdravstvenih razloga, ne mogu da budu vakcinisani, dok će ostali zaposleni koji se razbole od kovid19 dobijati naknadu za vreme bolovanja od 65 odsto zarade.
 
Predstavnici Saveza samostalnih sindikata smatraju da bi ipak i u takvoj situaciji radnici trebalo da primaju 100 odsto zarade tokom bolovanja.
 
Milošević za N1 kaže da je stav sindikata da ne bi trebalo menjati odluku o tome.
 
"Mislim da je to pritisak na zaposlene da bi se vakcinisali, mi mislimo da ne treba uslovljavati vakcinaciju, nego ostaviti ljudima pravo na slobodan izbor, da li hoće ili neće. Čini mi se kako vreme prolazi da će se sve više njih vakcinisati", kaže ona.
 
Govoreći o dodatne 3.000 dinara pomoći za vakcinisane, Milošević kaže da joj to "nije afirmativno".
 
"Meni je to ponižavajuće i još više izaziva sumnju zašto vam neko plaća da se vakcinišete. Ljudi su valjda dovoljno odgovorni da ne mora niko da im plati da bi bili zdravi", kaže ona.
 
Kako je rekla, imaće sastanak u Ministarstvu pravde u utorak.
 
"Između ostalog, mislim da će i ova tema biti na dnevnom redu, mislim da ćemo mi insistirati da se poveća procenat kada ste na redovnom bolovanju", kaže ona.
  • pismen

    10.05.2021 08:46
    nekom majka nekom maceha...
    Predstavnici Saveza samostalnih sindikata smatraju da bi ipak i u takvoj situaciji radnici trebalo da primaju 100 odsto zarade tokom bolovanja.
    po zakonu je 65%, tako da ovih 100% je dobra volja drzave i to iz dzepa svih nas. 100% plate ne vazi za one koji ne rade u drzavnoj sluzbi tacnije za one koji izdrzavaju celu ovo nakaradnu drzavu...
  • Djole

    09.05.2021 23:11
    Pitanje
    Ovo mi je najbolje vakcinisani ce imati 100 % bolovanje za covid 19 pa zasto se onda vakcinisu.
  • Ja

    09.05.2021 23:00
    Svasta
    E ti radnici glasaju za Vucica i ovu vlast pa posle od sindikalaca ocekuju da im poprave status. Neka idu kod onoga za koga su glasali pa meka traze sve i svasta. Podmitljivi za pare i glasaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.