Meštani sela kod Kraljeva obezbedili 50 pristupnica SNS-u, ali obećani put još nisu dobili

Meštani sela Drlupa kod Kraljeva nakon poplava 2019. godine u kojima su ostali bez dela puta, i danas se voze koritom reke, jer su sva obećanja gradske vlasti u Kraljevu ostala neispunjena.
Kako su meštani ovog sela ispričali za N1, gradski odbor SNS ih je poslednji put uslovio da im obezbede 50 pristupnica u članstvo partije, ukoliko žele da dobiju novi put. Ali, ni posle toga nisu ništa dobili.
 
Sve to vreme meštani koriste alternativni put koji vodi kroz korito rečice. Kažu - sami ga posipaju, a kada su sezone kiša, onda prelazak nije moguć i mora da se koristi obilazni put koji oduzima puno vremena.
 
"Tada smo dobili obećanje da će to u najkraćem roku da se sanira i put vrati u prvobitno stanje. Posle samo dvadesetak dana smo dobili informaciju da je to prevelika investicija za Kraljevo, i da moramo da čekamo rebalans budžeta za 2019. On je prošao i opet nije bilo para za nas. Čekali smo da nas uvrste u budžet za 2020. Ali, ni tada nije bilo sredstava za nas. I tako smo stigli do 2021. godine", kaže za N1 Nenad Simović, meštanin Drlupe.
 
Poslednji u nizu obećanja gradske vlasti desio se u decembru prošle godine, kada im je rečeno da je obezbeđeno 40 miliona dinara za sanaciju puta. Plan je bio da u martu ove godine započnu radovi.
 
Osim što nije ni pedalj rekonstrukcije započet, meštani Drlupe kažu da su bili uslovljeni od Gradskog odbora SNS u Kraljevu. Naime, prema njihovom svedočenju, naprednjaci su tražili da selo mora da im obezbedi 50 pristupnica, ukoliko žele da svi njihovi problemi budu rešeni.
 
"Između ostalog, desio se i taj momenat. Ne mogu da kažem da smo bili prinuđeni i da smo morali, ali nam je rečeno da bi valjalo i da bi kada bi potpisali pristupnice, to ubrzalo rešavanje naših problema. Mi smo i to odradili. Ali s druge strane, odgovora još nema", rekao je Simović.
 
Iz Gradskog odbora kraljevačkih naprednjaka kažu da će sanacija puta početi uskoro. Kažu već do kraja ovog meseca. 
Ali, N1 nije dobio odgovor da li je uobičajeno da selo od 130 stanovnika u jednom danu preda 50 pristupnica za članstvo u partiji.
  • iguman

    10.05.2021 14:30
    Obecanje, ludom radovanje.
    Ko vas je ter`o da verujete Vucicu?
  • Lala

    10.05.2021 08:13
    Pa
    Pa nek se istih 50 isclane i ostalih 50 u selu ispisnica i cao
  • ČIST RAČUN

    09.05.2021 20:44
    40 000 din je čudo
    Država daje 50% tj. 2 milke i to je 50 pristupnuca x 40 kdin. a seljaci treba da obezbede ostalih 50% (2 milke) a to je isto 50 x 40 kdin!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.