VIDEO: Vučić uručio Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvezde

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas austrijskom piscu Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.
"Srećan je srpski narod što vas ubraja u prijatelje. Lično, kada svaki put želim da razumem stradanje srpskog naroda na Kosovu, često se vraćam srpskom ciklusa Petera Handkea, a i citirao sam ga. Prihvatajući naš orden nakon NobelOve nagrade, čini nam veliku čast. Hvala vam za sve što činite za Srbiju i srpski narod", rekao je Vučić pre nego što je uručio orden Handekeu.
 
Nobelovac se zahvalio na ukazanoj časti.
 
"Apsolutno nisam bio spreman da ću dobiti ovako jedan značajan orden. Rekli su mi da ću se susresti sa predsednikom i da ćemo popiti kaficu. Apsolutno nisam spremio govor. Ali to je odraz mog života u kome za mnogo šta nisam bio spreman. Ja kad god pomislim na Srbiju, setim se freske Belog anđela, a jednu kopiju imam i kod kuće", rekao je Handke nakon prijema ordena i zahvalio se.
 
  • srculence14

    10.05.2021 09:27
    LUDILO
    Nobelova nagrada za književnost pripala je pravom knjizevniku Peteru Handkeu….pisao je onako kako je video…dozivljavao zivot i zbivanja u svetu i kod nas
  • Dragan

    10.05.2021 03:58
    Handke
    Ovo je odličan govor Handkea. Beli Anđeo je jedna od najlepših ikona.
  • Stevan

    09.05.2021 23:07
    Čuveni pisac je pandam čuvenom dr Rajsu, Švajcarcu. Jedan nas je pomagao u ratu drugi u miru! Hvala im

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.