Kao lažni policajac uz batine opljačkao deviznog penzionera - sad dobio 13 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 13 i po godina zatvora Aleksandra Čabarkapu iz Kaluđerice zbog dva pokušaja ubistva i dva pokušaja iznude.
Kao lažni policajac uz batine opljačkao deviznog penzionera - sad dobio 13 godina zatvora
Foto: 021.rs
Vuk Mitić je istom presudom osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva, a zbog pokušaja iznude na po dve i po godine zatvora su osuđeni Milorad Radojičić i Nenad Slavić.
 
Novica Stanojkov je oslobođen od optužbe za pokušaj iznude.
 
U saopštenju suda se navodi da je prilikom objavljivanja presude sudija ukratko saopštio razloge donošenja ove presude protiv koje tužilaštvo, osuđeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.
 
Čabarkapa je sa saučesnicima upao u kuću deviznog penzionera u Stupnici, kod Loznice. Predstavljajući se kao policajci koji jure ilegalne migrante, ugurali su unutra kućepazitelja M. B, koji je otvorio vrata i rođaka vlasnika kuće.
 
Obojicu su pretukli, potom oborili na pod, vezali ruke i noge i sve vreme ih udarajući tražili da otkriju gde se nalazi sef sa novcem i zlatom. Potom su ih zatvorili u tuš kabinu da bi pretražili kuću.
 
Pronašli su 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara, pa su se dali u bekstvo, ali su im policajci brzo ušli u trag.
 
Jedan od pretučenih muškaraca je uspeo da se oslobodi i pozove policiju, preneli su mediji.
  • Uki

    12.05.2021 16:35
    Ovakve budale doživotno u zatvor...kamenolomi, rudnici...i rešen problem kriminala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.