Vučić: Od 1. januara 2022. prosečna plata biće 600 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će 1. januara sledeće godine prosečna plata u Srbiji biti 600 evra.
Vučić je rekao i da je MMF prognozirao privredni rast Srbije od pest odsto.
 
"Međunarodni monetarni fond promenio je svoje projekcije za Srbiju - umesto privrednog rasta u ovoj godini od pet odsto, sada projektuju šest odsto", izjavio je Vučić.
 
Vučić je istakao da MMF procenjuje da javni dug Srbije, "uprkos ogromnom ulaganju u vojsku i drugim investicijama", neće preći udeo od 60,3 odsto u BDP, a da će onda početi da pada, što je nazvao "fantastičnim prognozama za Srbiju".
 
Dodao je da je MMF promenio i projekcije privrednog rasta za Srbiju i u 2022. godini, i to sa 3,8 odsto na 4,5 odsto.
 
On je rekao kako izmenjene projekcije MMF govore o tome da Srbija "odlično raste i radi", i poručio da je potrebna vakcinacija da bi ekonomija još bolje napredovala i da bi se privuklo što više stranih investicija.
 
Vučić je naglasio da i zdravstvo postaje jedan od osnovnih stubova ekonomije i ponovio apel da se građani odazovu na vakcinaciju kako bi se stvorili uslovi za rad privrede i ekonomski rast. 
  • Misha

    15.05.2021 15:40
    Zar ikoga više zanimaju ove projekcije? Ovo sve i da se obistini tolike plate svakako neće primati 80% građana.
  • Avala

    14.05.2021 14:30
    Hoce, hoce.. Ne samo to nego ce kuce biti od cokolade, a prozori od marmelade. Dunavom ce poteci pivo a nebom ce leteti leteci automobili.. U letecem cirkusu Aleksandra Vucica....
  • Hoće

    14.05.2021 08:46
    Hoće
    Hoće za tvoje glasače po JKP.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija