Nova odluka Kriznog štaba: Dozvoljeni kongresi i stručni skupovi do 100 ljudi

Krizni štab odlučio je juče, na predlog ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, da se dozvoli organizovanje kongresa i stručnih skupova uz prisustvo do 100 ljudi.
Nova odluka Kriznog štaba: Dozvoljeni kongresi i stručni skupovi do 100 ljudi
Foto: Pixabay
Ministarka je ovim podržala inicijativu Udruženja hotelijera i restoratera Srbije - HORES i predložila Kriznom štabu da se usvoji takav predlog.
 
"Potpuno sam saglasna sa predloženom inicijativom HORES-a i pozdravljam odluku Kriznog štaba, koja će na dodatni način podstaći sektor ugostiteljsko turističke privrede koji je bio najviše pogođen tokom pandemije. 
 
Zahvaljujući velikom broju vakcinisanih građana i sve boljoj epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji, smatram da je sada pravi trenutak da se ovakva inicijativa usvoji", izjavila je Matićeva.
 
Podsetimo da je Krizni štab u petak odlučio da će biti popuštanja mera za frizere, ali i organizatore stručnih skupova.
 
Najavljeno je i da, ukoliko tendencije budu dobre, možemo posle 21. juna očekivati različite vrste kolektivnog okupljanja.
  • Nema

    16.05.2021 15:35
    Škole
    Zašto se deca ne vrate na redovnu nastavu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.