Saradnja šest medijskih organizacija u Koaliciji za slobodu medija

Potpisan je memorandum o saradnji šest medijskih organizacija okupljenih u Koaliciju za slobodu medija, koja će raditi na poboljšanju medijske scene i obezbeđivanju veće bezbednosti novinara.
Saradnja šest medijskih organizacija u Koaliciji za slobodu medija
Foto: FoNet (Miki Jevtović)
Memorandum o saradnji, simbolično su "u pet do dvanest", potpisali Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija Lokal Pres i Fondacija "Slavko Ćuruvija".
 
Predsednik Nezavinog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić rekao je da su ta udruženja i asocijacije i do sada tesno sarađivali i da današnje potpisivanje Memoranduma učvršćuje i formalizuje dosadašnju saradnju.
 
"Želimo da popravimo stanje na medijskoj sceni, da popravimo položaj koleginica i kolega, pre svega kada su u pitanju njihova bezbednost, radna i profesionalna prava. Pokazaćemo šta ova koalicija može i hoće da uradi na tom planu, a predstavnicima vlasti ćemo pokazati da smo i dalje voljni da sistemski popravljamo situaciju i da radimo na boljim zakonima i podzakonskim aktima", rekao je Bodrožić.
 
On je istakao da to ne znači da Koalicija za slobodu medija pristaje na "svakojake radne grupe" i podsetio da su njeni članovi napustili najnoviju Radnu grupu za bezbednost novinara.
 
"Želimo da pokažemo jasan stav i da postavimo crvene linije koje nećemo preći. Od Koalicije za slobodu medija će ubuduće zavisiti mnogo toga, jer smo ovako udruženi najjača medijska grupacija u Srbiji", poručio je Bodrožić.
 
Potpisnici sporazuma su najavili da će članice koalicije raditi sveobuhvatni monitoring bezbednosti novinara, o čemu će podnositi redovne izveštaje  domaćoj javnosti, državnim institucijama i međunarodnim organizacijama.
  • Kole

    18.05.2021 10:29
    Sad je lakše
    Sad novinari nema šta da brinu ima ko o njima da brineakos njima tikve sadi nek mu je Bog u pomoći. Ovi brinu samo svoju brigu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.