Vučić za češki radio: Čak i da ispunimo sve, EU nas nikad neće prihvatiti

Srbija bi volela da postane članica EU, ali i ako ispuni sve uslove, Unija je nikada neće prihvatiti kao punu članicu, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu za češki Radio Plus.
Vučić za češki radio: Čak i da ispunimo sve, EU nas nikad neće prihvatiti
Foto: 021.rs
On je u tom kontekstu rekao da mnogo treba da se uradi da se poboljša vladavina prava, ali da je pitanje Kosova veliki problem.
 
"Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova, a 22 zemlje članice od 27 ga priznaju", rekao je Vučić i obećao da će se Srbija približiti standardima i političkim pozicijama u vezi sa spoljnopolitičkim pitanjima EU.
 
On je naveo da je otvoreno rekao Briselu da Srbija ima sopstvene interese, koje mora da brani.
 
"Ne možemo da pucamo sebi u nogu ako imamo podršku Rusije i Kine u vezi sa našim teritorijalnim integritetom. I zato, zašto bismo rekli išta protiv njih", rekao je Vučić, prenosi RSE.
 
On je naglasio da su dobri odnosi sa Kinom, Rusijom, pa i Turskom, pomogli Srbiji u rešavanju mnogobrojnih problema u proteklih 15 meseci.
 
"Zašto bismo radili nešto što nije u najboljem interesu naše zemlje? A kada bi se pojedine zemlje EU bunile protiv činjenice da sarađujemo sa Kinom, iako je njihov trgovinski balans sa Kinom hiljadu puta veći nego naš, to bi bilo licemerje", zaključio je Vučić.
  • Ja

    20.05.2021 15:35
    Raspisite neobavezujuci referendum o vaznim drzavnim pitanjima u isto vreme sa sledecim izborima.

    Postavite pitanja u vezi kljucnih stvari:

    - da li ste spremni na novi rat zbog kosova (DA/NE)
    (upisite svoj jmbg da vas pozovemo u rat kada se zapuca)

    - da li zelite po svaku cenu u EU (DA/NE)
    - da li zelite u EU ali ne po svaku cenu (DA/NE)
    - da li zelite dalje priblizavanje Rusiji i Kini (DA/NE)
    - da li zelite u NATO ? (DA/NE)
    - da li zelite u Ruski vojni savez ? (DA/NE)

    objavite javno rezultate kako bi makar ljudi znali sta vecina misli
  • Dejan

    20.05.2021 15:32
    Uslov
    Zar ne shvatate da vucic ne zeli u Eu, je atomacki pada s vlasti, danas je jedino eu bori za ljucka prava, demokratija, slobodu govora. Ako bi ispunili uslove demokratije, da mediji budu slobodni, da se posteno glasa, sns gubi minimum 50% svoje vlasti, a nakon narednih izbora jos vise.
  • Nemanja

    20.05.2021 08:50
    Neće, niti treba. Primiće ono što ovde preostane kad smrdija nestane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija