Uhapšen predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i još sedam osoba

Policija je uhapsila osam osoba, među kojima i predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, zbog sumnje da su omogućili nelegalne građevinske radove u toj opštini.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova.
 
Zbog sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (34), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (43), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula, prenosi Blic.
 
Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.
 
Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.
 
Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, navedeno je.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • detlinarac

    04.06.2021 14:22
    batak
    Bravo! Za svaku reč!
    Uprava za saobraćaj i puteve grada Novog Sada je proglasila ova parkirališta - opštim parkiralištima, čak ih je Parking servis uvrsti u posebna parkirališta /naplaćuje se parking za vreme sajamskih manifestacija/ .Parkirališta br.110.
  • Nikola

    04.06.2021 13:37
    Batak
    Strasno sta se dogadja u Novom Sadu. Investitori koji su gotovo u velikoj vecini sponzori vladajuce stranke jednostavno se bahate i izivljavaju nad gradjanima. Stanar sam Sajam Kompleksa i ztrva investitora koji nam otima nase. Jos vise mi ne idu u glavu ljudi koji kupuju svoja parking mesta. Kao nosioci prava vlasnistva prodaju a naivni kupuju pravo vlasnistva nad zapravo svojim pravom vlasnistva. Sve se izgleda radi uz blagoslov vlasti koja investitoru omogucava ovo otimanje. Zabice se postavljaju rano ujutro neradnim danima mic po mic da se ne dize velika prasina. Dokle bre? Zivela Srbija!
  • detlinarac

    04.06.2021 12:36
    @sajam
    Zajednička blokovska površina-investitor nije više vlasnik!
    Ko mu je to omogućio da postane ili ostane!?
    Videćemo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija