Poreska uprava priznala da Južne vesti ne duguju porez

Nakon skoro tri godine i sudskog procesa, Poreska uprava je priznala grešku.
Poreska uprava priznala da Južne vesti ne duguju porez
Foto: Pixabay
Umesto nezakonito obračunatog milionskog duga, Poreska uprava je sada zaključila da firma koja je osnivač Južnih vesti ne duguje ni dinar poreza, niti je u svom radu prethodnih godina prekršila ijedan zakon, objavile su Južne vesti.
 
Odluka je, kažu u menadžmentu firme, svojevrsna pobeda nad politizacijom Poreske uprave i Ministarstva finansija koji su primenom propisa koji se odnose na javni servis zloupotrebljeni za pritisak na profesionalni medij i zastrašivanje drugih.
 
Kako se navodi, posle presude Upravnog suda, postupajući po njoj, Poreska uprava u Nišu sprovela je još jednu kontrolu i konačno promenila prethodno rešenje iz 2018. godine. Utvrđeno je da nije bilo neprijavljenog poreza po odbitku koji je utvrđen u prvom postupku.
 
"Ovo znači da su maratonske kontrole od pre četiri godine, koje su trajale i po više od šest meseci i u kojima je učestvovalo 14 inspektora koji su radili i vikendom, ipak dale pogrešan zaključak. Inspektori su nezakonito obračunali milionski poreski dug Južnim vestima, što je pre nekoliko meseci utvrdio i Upravni sud", piše taj portal.
 
Direktor firme Simplicity koja je osnivač Južnih vesti, Vitomir Ognjanović, kaže da je ova presuda pobeda nad zloupotrebom državnih institucija i administrativnim pritiscima čiji smo svedoci svakodnevno.
  • Anoniman

    05.06.2021 11:13
    U prevodu...
    Može se desiti bilo kome.
  • B

    05.06.2021 10:39
    Mene interesuje ko ce i kako da odgovara. Ovo nije "greska" od par desetina hiljada, rec je o milionskom iznosu. Zbog par iznosa neko je imao muku i sudjenja 4 godine. Za ovakve stvari se u normalnim drzavama dobijaju otkazi i podnose ostavke dok kod nas...
    Ne bi me cudilo da im sad naplate porez na pobedu.
  • Caslav

    05.06.2021 10:18
    Cestitam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija