Vujović: Godina rešavanja decenijskih problema u oblasti ekologije

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović poručila je da će ovo biti godina ulaganja u ekologiju i rešavanja decenijskih problema u toj oblasti.
Irena Vujović je naglasila da je cilj države da u narednom periodu ukloni sav istorijski otpad na svojoj teritoriji - do nultog stanja životne sredine, saopštilo je Ministarstvo.
 
"Po prvi put će se čistiti kompletne lokacije na kojima je skladišten takav otpad, što je do sada rađeno samo parcijalno", rekla je ona i istakla da će se time zatvoriti poglavlje nebrige o opasnom istorijskom otpadu, dok će se tekući opasan otpad još strožije kontrolisati kako bi se zaštitila životna sredina i zdravlje građana.
 
Ona je poručila da Srbiju u narednih pet godina očekuju najveće zelene kapitalne investicije ikada, koje će promeniti ekološku sliku zemlje na bolje.
 
Ključni prioriteti su, kako je navela, borba sa zagađenjem vazduha, pravilan tretman otpadnih voda i upravljanje otpadom.
 
Istakavši da je Srbija zemlja bogata prirodnim lepotama i da svi zajedno moramo da se trudimo da sačuvamo prirodu za generacije koje dolaze, Irina Vujović je kazala da je zato jedan od glavnih zadataka da se razvije svest da je životna sredina samo jedna i da od našeg odnosa prema okolini zavisi i kakav ćemo kvalitet života imati.
  • Predizborna laz

    05.06.2021 22:16
    Nema šanse!!!
    Znaciii novosadska deponija se uklanja? Savršeno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.