Dr Ostojić: Pedijatri su uvek za vakcinaciju dece

Rukovodilac Dečje klinike KBC "Dr Dragiša Mišović", dr Olivera Ostojić, izjavila je da su pedijatri uvek za vakcinaciju.
Dr Ostojić: Pedijatri su uvek za vakcinaciju dece
Foto: Pixabay
"Vrlo dobro znamo da su u obaveznom kalendaru vakcinacije vakcine protiv bolesti koje su bile s komplikacijama, negde i smrtonosne, a iskorenjene su i zahvaljujući njima mi imamo zdravu decu", rekla je Ostojićeva za RTS.
 
Ona je istakla da je stav pedijatara - vakcinisati se protiv svega što može da poremeti kvalitet života, rast i razvoj dece.
 
Govoreći o vakcinaciji protiv korona virusa, ona je navela da su pedijatri apsolutno za to da decu od 16 godina treba vakcinisati, jer je teških kliničkih slika najviše bilo baš u tom uzrastu.
 
"A i kod dece od 12. godine treba razmišljati o toj vakcini, jer i ta deca su ugrožena i prenosioci su infekcije. Videli smo da je vakcina i sigurna i bezbedna i da nema nikakvih komplikacija osim nekih lokalnih reakcija koje su normalne posle svake vakcinacije", poručila je Ostojićeva.
 
Navela je i da već nedelju dana nemaju pacijente u Dečjoj kovid bolnici u KBC "Dr Dragiša Mišović" i da je pre nekoliko dana otpušten poslednji pacijent, beba iz Novog Pazara.
  • Svetlana NS

    08.06.2021 20:36
    @smešno
    Ako je gostovanje eminentnih doktora iz Tiršove i snimak onoga što oni govore na tv sa nacionalnom frekvencijom dezinformacija, kako da običan svet dođe do validnih informacija?
  • smešno

    08.06.2021 12:29
    @Svetlana NS
    Kome je Happy objektivan izvor informisanja taj je dezinformisan.
  • ma nemoj

    08.06.2021 12:25
    Jesmo li mi nezavisna država ili slepo verujemo američkoj FDA pa radimo šta god oni saopšte?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.