Brnabić: Sa Kurtijem nema ni razgovora ni dogovora

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem "nema razgovora i dogovora i neće biti ni zajedničkih sporazuma".
Brnabić: Sa Kurtijem nema ni razgovora ni dogovora
Foto: 021.rs
Brnabić je ponovila da je sastanak u Tirani bio "veoma buran i težak" i da je on pripremni sastanak za 15. jun u Briselu, na kojem će biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Upitana kako komentariše to što Kurti optužuje Srbiju za genocid, Brnabić je kazala da je on "ideološki fanatik sa nula pragmatizma". 
 
"On svakodnevno preti Srbiji tužbama za genocid. Neka podnese tužbu i neka onda kaže šta želi, neka dokaže šta ima, ali nemoj da preti, a posebno ne na regionalnim sastancima, jer od njih onda pravi cirkus", kazala je ona.
 
Ocenila je da su, što se tiče Kosova, "stvari teške i da će biti sve teže".
 
"To što sada imamo političke elite u Prištini, ljude koji ne žele razgovor, je katastrofa za čitav region i Vučiću će 15. juna biti izuzetno teško", smatra ona.
 
Takodje je rekla, da "nema nadu" da će biti postignut zajednički konsenzus sa ostalim strankama po pitanju Kosova, jer kako je dodala, ako bi to oslabilo Vučića, lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas bi pre bio na strani Kurtija.
  • Petar

    13.06.2021 16:51
    A o cemu to Srbija pregovara osim o priznanju kada se pita jedino jos o prognozi vremena koju redovno i objavljuje.
  • Banderaš

    13.06.2021 16:21
    Ološ
    Prepala ga je. Trebala bi da ode u Pristinu da ga lično prepadne,ako puste premijerku da uđe nadeo RS. Šibicarenje,klošarenje,lopovluk.
  • Mara

    13.06.2021 16:11
    Ma
    Sve mi se čini da sa nama, njima, niko neće da pregovara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija