Zbog nemogućnosti tonskog snimanja odloženo suđenje Miškoviću

Suđenje u drugostepenom postupku protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića odloženo je u Apelacionom sudu u Beogradu do daljeg.
Zbog nemogućnosti tonskog snimanja odloženo suđenje Miškoviću
Foto: 021.rs
Proces je odložen dok sud ne obezbedi tonsko snimanje pretresa, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku. Naredni termin za suđenje još nije određen.
 
Prošle sedmice suđenje je počelo izjašnjavanjem optuženih, bez tonskog snimanja, ali je na insistiranje odbrane, koja ima niz dokaznih predloga koje želi da predstavi petočlanom veću Apelacionog suda, odloženo jer taj sud nema uslove za tonsko snimanje.
 
Tonsko snimanje suđenja predviđeno je kao obavezno za krivična dela organizovanog kriminala za koja se terete optuženi u ovom slučaju, kako pred prvostepenim sudom, tako i pred drugostepenim. 
 
Nastavak drugostenog Suđenja Miškoviću i ostalim optuženima biće naknadno zakazan ili pred Specijalnim sudom u Ustaničkoj ulici ili u velikoj sudinici u Palati pravde, jer tu ima tehničkih uslova za tonsko snimanje.
 
Na početku pretresa prošlog četvrtka, predsednik sudskog veća Dragan Ćesarović rekao je da planira da ispita sve okrivljene i pet veštaka, kako bi im razjasnili okolnosti koje su članovima veća ostale nejasne.
 
Miroslav Mišković ranije je rekao sudu da ostaje pri svojoj ranije iznetoj odbrani, a optužen je da je pomagao sinu Marku u utaji poreza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija