Aleksandar Jovanović Ćuta: Ko misli da ostavi građane bez vode i kiseonika imaće opštu pobunu

Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da glavni gradski urbanista Beograda Marko Stojčić treba "pod hitno da se presabere" ako smatra da će na prigradskoj bari Revi da se prerađuje građevinski otpad.
Aktivista udruženja "Odbranimo reke Stare planine" rekao je da, ako neko misli da će građane Srbije da ostavi bez vode i kiseonika, "neka bude siguran da će imati opštu pobunu".
 
"Čije to interese u stvari zastupa Stojčić? Da li su to interesi meštana koji žive na tom prostoru? On, kao i svi visoki državni funkcioneri, moraju da poštuju zakon", rekao je Jovanović koji pita nadležne po kojem zakonu je "sahranjena" bara Reva.
 
Glavni gradski urbanista Marko Stojčić kazao je ranije da deponija građevinskog otpada neće biti u toj bari, već da je ona jedna od tri planski određene lokacije za preradu tog otpada.
 
Jovanović je rekao da su "teška krivična dela" planovi za delove Beograda Košutnjak i Makiš, kao i ono što je urađeno na Savskom nasipu i na Kalemegdanu radi postavljanja žičare.
 
"Tako da neka svi oni (nadležne institucije) dobro razmisle šta rade, jer cela Srbija jasno vidi šta su uradili s prirodom i ljudima koji žive od te prirode, a to što su oni uradili, ne zastareva", naglasio je.
 
Po njegovim rečima, nadležne institucije su odgovorne za sve posledice koje će imati svaki pokušaj brutalnog nasrtaja na životnu sredinu, jer više nije u pitanju ekologija, već fizička odbrana životnog prostora.
 
Na pitanje o tome da li će razgovarati sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem o mogućem rešenju za baru Reva, ekološki aktivista je rekao da "s njim nema razgovora", jer Vesić je prvi koji ne pita građane o izgradnji po Beogradu.
 
"Ko to neće da razgovara i ne pita nikog u ovom gradu ili dođe i preko noći ostaneš bez parkića? Kome je palo na pamet da na mestu odbrane od poplava na Savskom nasipu ošteti nasip na 40 mesta i ugrozi pola Novog Beograda kojem sada preti da ostane pod vodom?", upitao je Jovanović.
 
Goran Vesić je čovek opasan po Beograd - smatra Jovanović – jer su iza njega ostale posečene šume i bara Reva.
  • Vladimir

    20.06.2021 15:27
    Ja sam izdajica
    I jako me intetesuje ko su ljudi koji lupaju minuse na reci gospodina iz teksta. Ja razumem da je neko emotivna i intelektualna sirotinja, bandoglava srbenda koja od tolikog ignorisanja stvari oko sebe, ne moze da vidi sumu od drveca! Koliki idiot treba da budes da bi se prodao ovim teletabisima na vlasti i svega sto su napravili ikada. Jadna si Srbijo koliko si bedna, a sopstveni narod ti je najveci neprijatelj, posle ovih na vlasti!
  • Sve je to banda

    20.06.2021 14:22
    Nemam poverenja u te aktiviste ,samo ostvaruju svoje interese pod izgovorom borbe za prirodu
  • Марина

    20.06.2021 13:51
    Живота нема без снажне армије и полиције, а здравља нема без превентиве и медицине. Једног и другог нема без економије. Од екстремног зеленог левичарења можемо само да фасујемо глад, болест и сваку другу несрећу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.