VIDEO: Objavljen snimak incidenta između Vučića i Jeremića - vređanje i pozivi na tuču

Objavljen je snimak incidenta između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika Narodne stranke na pragu zgrade predsedništva koji se dogodio u petak.
VIDEO: Objavljen snimak incidenta između Vučića i Jeremića - vređanje i pozivi na tuču
Foto: 021.rs
Predstavnici Narodne stranke otišli su u petak u Predsedništvo Srbije kod predsednika države Aleksandra Vučića. Povod tome bila je izjava Vučića da predstavnici Narodne stranke "dođu da ga linčuju ako smeju" i da će on izaći na kraj s njima. 
 
Na Andrićevom vencu pojavili su se Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić. Oni su ušli u zgradu Predsedništva, kada je došlo do susreta Vučića i opozicionih političara.
 
Vučić se, prema svedočenju Jeremića, pojavio ispred njih, unosio im se u lice, poručujući: "Hajde me tuci".
 
Prvobitno je objavljena fotografija Vučića i Jeremića koji preteće stoje jedan naspram drugog, a sada je Narodna stranka objavila i snimak:
 
 
Vučić je nakon incidenta rekao da se nije desilo bog zna šta važno.
 
"Oni su vikali, vređali, njih petorica, ja bio sam, ne možete da imate toliko energije da vičete kao oni. Nisu me ničim ugrozili, to što su vikali je politički performans", rekao je Vučić.
 
Jeremić je nakon incidenta rekao da ih je Vučić pozvao da ih bije, a oni su se pojavili kako bi ga pitali da li je normalno da javno, preko televizije, poziva građane i političke protivnike da ih tuče.
 
"To je bio naš plan, ali do toga nije došlo, jer je on sišao sa četvoricom-petoricom iz obezbeđenja i počeo na nas da viče. Imamo nekoliko svedoka, tu je i advokat Vladimir Gajić, koji su čuli da je predsednik republike na moje pitanje da li je spreman da izađe i da razgovara sa mnom, da to što je rekao kaže i pred kamerama televizije, rekao 'ne'. Nadam se da će svoju odluku revidirati i da će pristati da razgovaramo na televiziji", zaključio je Jeremić.
 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u vezi sa ovim incidentom rekao da su Kobre "sprečile" da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i još tri funkcionera te stranke "dobiju ono po šta su došli".
  • Samo gradjanin

    30.06.2021 18:52
    Sumlja!
    Lepo namešteno s obe strane ,da se mi baš zamajavamo ovim...da li vam zaista obojica deluju tako ??? Smešno
  • Mislilac

    30.06.2021 13:02
    @Boki
    Putin ozbiljan drzavnik?

    A sta ce biti jednog dana sa Rusijom posle Putinove smrti i odlaska sa vlasti? Njega to briga jer nece biti ziv, ali... Isto kao i sa SFRJ i Titom. Personalizacija vlasti i drzave bez samoodrzivog sistema je recept za teritorijalni raspad.
  • Goran

    30.06.2021 12:58
    Wow
    Svi su mi tu superiška... To je najbolje što imamo na političkoj sceni izgleda...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija