"Kritičan period" za šumske požare, pojačane kontrole

Javno preduzeće Srbijašume pojačalo je kontrolu sprovođenja preventivnih mera protiv požara i apelovalo na građane da se ponašaju odgovorno pri korišćenju otvorenog plamena u prirodi.
"Kritičan period" za šumske požare, pojačane kontrole
Foto: Pixabay
Istaknuto je da je u toku kritičan period za pojavu šumskih požara, pre svega zbog visokih temperatura. Iz ovog javnog preduzeća apeluju na građane da ne pale korov, biljni i drugi materijal na poljoprivrednim parcelama i površinama blizu šume.
 
Građani se mole i da ne lože vatru blizu šume i u šumi, da ne bacaju opuške i lako zapaljive materijale na mestima gde se može izazvati požar, kao i da ne ostavljaju za sobom neugašenu vatru nakon piknika.
 
Podseća se da su požari u 98 odsto slučajeva izazvani ljudskim nemarom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.