Ninić: Država planira da "uruši" oko 200.000 predmeta građana protiv banaka

Advokat Ivan Ninić izjavio je da će u ponedeljak Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmatrati tumačenja tri zakona kojim se planira "rušenje" predmeta koje građani Srbije vode protiv banaka.
Ninić: Država planira da "uruši" oko 200.000 predmeta građana protiv banaka
Foto: Youtube (N1, Screenshot)
"Ukoliko prođe ova forma tumačenja, svi predmeti, negde oko 200.000 bankarskih predmeta biće urušeni, naši klijenti će izgubiti te postupke, imaće obavezu da plate troškove advokata i enormne troškove banaka", rekao je Ninić u emisiji Novi dan na N1.
 
Ninić je kazao da su advokati bili “apsolutno šokriani” kada su sinoć saznali da je sednica Odbora zakazana.
 
"Sva ova tri tumačenja suprotna su stavu Vrhovnog kasacionog suda i svim dosadašnjim presudama u korist građana kojima su banke otimale novac na osnovu neosnovane obrade kredita, raznih troškova administriranja, provizija", rekao je on.
 
Navodi da će se razmatrati tumačenja Zakona o obligacionim odnosima, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.
 
Na pitanje o nacrtu Zakona o parničnom postupku, zbog kojeg negoduju advokati, Ninić kaže da on podriva pravnu sigurnost, koja je ustavna kategorija.
 
"Ako prođe ovaj zakon, u ovoj formi, mi ćemo biti ispod minimuma dostignutog nivoa ljudskih i civilizacijskih prava", rekao je on.
 
Opširnije na sajtu N1.
  • Mušterija

    04.07.2021 10:12
    @Ivan
    Slažem se sa vama u potpunosti. Ja vas molim da ostavite vaše kontakt podatke, veoma sam zainteresovan da od vas pozajmim značajnu sumu novca za koju nećete tražiti nikakvu kamatu niti proviziju. Hvala unapred.
  • Ivan

    04.07.2021 09:13
    Reklame i sarene laze
    Udruzenje banka , Udruzenje advokata, i zaduzeni gradjani. Ko ce izvuci deblji kraj,nije tesko. Ne nasedajte na debilne reklame od banaka, oni ne daju pare, nego zaduzuju sa kamatama i provizijama.
  • Lustrator

    04.07.2021 07:05
    kolektivno?
    Zašto kod nas nema kolektivnih tužbi, nego sve mora pojedinačno? Slučajevi su praktično identični, advokati ubace podatke u šablon žalbe i to je to! Koliko bi kolektivne tužbe rasteretile sudstvo da ne navodim.
    A lično se bojim da banke neće biti na gubitku, povisiće cene mesečnog održavanja računa, i možda neko dobije par crvenih, ali će te pare na drugi način vratiti banci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.