Tapkanje u mestu: Zašto Tužilaštvo odugovlači slučajeve Lečić i Palma?

Za razliku od slučaja Miroslava Aleksića, protiv kog je u kratkom roku podignuta optužnica, u slučajevima Branislava Lečića i Dragana Markovića Palme, tužilaštvo još uvek tapka u mestu.
Tapkanje u mestu: Zašto Tužilaštvo odugovlači slučajeve Lečić i Palma?
Foto: 021.rs
Takođe, Aleksiću je nakon optužbi određen pritvor, dok su Lečić, optužen od strane glumice Danijele Štajnfeld za silovanje, i Marković osumnjičen za podvođenje maloletnica na privatnim žurkama, na slobodi, piše Danas.
 
Lečić je prestao da se oglašava u javnosti, a predsednik Skupštine Jagodine se brani na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, utičući time na proces i svedoke.
 
Sagovornici Danasa saglasni su da predistražne radnje u oba ova slučaja predugo traju, izražavajući sumnju da policija i tužilaštvo rade pod političkim pritiskom.
 
Advokat Vladimir Terzić ocenjuje za Danas da se nažalost nastavlja sa praksom tužilaštva da u takozvanim osetljivim predmetima odugovlači sa rasvetljavanjem svih elemenata krivičnog dela i učinilaca, čekajući "signal odozgo".
 
Sličnog mišljenja je i advokat Jovica Todorović koji kaže za Danas da procedure sigurno nisu razlog da preliminarna tužilačko-policijska obrada navoda tako dugo traje. 
 
U ova dva slučaja, dodaje, ne samo da ništa nije preduzeto, koliko je javnosti poznato, da se predistražni postupak okonča brzo i efikasno, već je naprotiv, omogućeno Draganu Markoviću da vodi jednu pravu kampanju u funkciji svoje odbrane
 
"On je to činio danima sa televizija sa nacionalnom frekvencijom, pa i sa govornice parlamenta. Time je poslata jasna poruka svedocima i oštećenima da se ne javljaju, jer neće biti zaštićeni", ističe sagovornik Danasa. 
 
Prema njegovim rečima, da su obojica osumnjičenih stavljeni u pritvor ili barem kućni pritvor, da je Markoviću oduzet poslanički imunitet, to bi ohrabrilo svedoke i žrtve da se jave. 
 
Opširnije čitajte u štampanom izdanju Danasa.
  • Mile

    07.07.2021 14:12
    A da nema veze sa dokazima?
  • Steva

    07.07.2021 12:32
    Steva
    Moze im se! Dali ce ih neko spreciti.....sigurno nejce!
  • Boris

    07.07.2021 11:36
    O svima je UDBA sigurno imala materijal i koristila ga je za ucene.

    Ucenjujući Lečića su pokušali da preuzmu DS i potpuno je unište (ionako je na izdisaju, ali ima jaku infrastrukturu).

    Za Palmu je jasno: on je deo ove vlasti, a materijal je u pripravnosti ako krene da otkazuje poslušnost.

    Aleksić je kao što je neko već napisao neupotrebljiv, a sa druge strane, oštećena strana su ćerke izuzetno uticajnih porodica u Beogradu. Zamislite koliko je on bio uveren da mu se ništa neće desiti, kad je i na njih nasrnuo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija