Tužilaštvo traži 40 godina zatvora za Čabu Dera zbog ubistva na Banovom brdu

Nema sumnje da su Čaba Der i njegov prijatelj Alen Cigler u januaru 2019. godine ubili Nebojšu Markovića u beogradskom naselju Banovo brdo, rekla je tužiteljka u završnoj reči na suđenju.
Tužilaštvo traži 40 godina zatvora za Čabu Dera zbog ubistva na Banovom brdu
Foto: 021.rs
Tužiteljka Dragana Šormaz Dinčić je za Dera zatražila maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. Presuda će biti izrečena sledeće nedelje.
 
Der, kome se sudi u odsustvu pošto je u zatvoru u Mađarskoj, ranije je priznao da je ubio Markovića, ali je negirao da je njegov prijatelj Alen Cigler koji je s njim došao na mesto ubistva, a zatim ga odvezao odatle, znao da će to da uradi. Cigler je, poput Dera, optužen za ubistvo, prenosi KRIK.
 
Tužiteljka je istakla da je reč o podmuklom ubistvu – Der je prišao Markoviću smejući se dok je ovaj na ulici sklapao dečja kolica, nesvesan šta će se dogoditi i upucao ga. Dodala je i da Marković, prema svedočenjima onih koji su ga znali, nije bio iz kriminalnog sveta.
 
"Ovo ubistvo će se, po brutalnom načinu na koje je izvedeno, dugo pamtiti", rekla je Šormaz Dinčić i navela da ono pokazuje da "bezobzirne plaćene ubice ne vide u koga pucaju".
 
Zatražila je da sud Dera osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora ističući da za njega postoje samo otežavajuće okolnosti, poput toga što je već osuđivan za ubistva. Cigler je, dodala je, nakon hapšenja pomogao policiji da rasvetli ubistvo, pa je za njega tražila manju kaznu – između 30 i 40 godina zatvora.
 
Kako prenosi KRIK, advokati optuženih istakli su da tužilaštvo nije dostavilo nijedan dokaz da su Der i Cigler bili plaćeni za ovo ubistvo, a osporili su i tvrdnju tužiteljke da je reč o podmuklom ubistvu.
 
Milan Drača, advokat optuženog Dera, nije negirao da je njegov branjenik pucao u Markovića, ali je naveo da ubistvo nije izvršeno na svirep i podmukao način.
 
"Desilo se u toku dana, realno je postojala mogućnost da (Marković) pokuša da izbegne napad", rekao je advokat i dodao da Der nije bio ni maskiran, niti se krio od kamera. 
 
Ciglerov advokat Slobodan Ružić zamerio je tužiteljki što u istrazi nije utvrđen motiv ubistva i podsetio da su mediji pisali da je Marković ubijen greškom, a da je prava meta bio njegov zet Aleksandar Šarac. Šarac je ubijen prošle godine.
 
"Tužilaštvo nije dokazalo da je Cigler kao saizvršilac učestvovao u ubistvu sa Čabom Derom", kazao je Ružić i naveo da nema dokaza da je Cigler sa Derom planirao ovo ubistvo.
 
Ružić je ostavio mogućnost da je Cigler kriv za drugo, lakše krivično delo – da je, iako je video šta se dogodilo, odvezao Dera sa mesta ubistva, kao i da ga nije prijavio policiji.
  • Izzy

    08.07.2021 09:32
    Www
    40g a bice pusten posle 5..kao o Djordje Prelic ubica Brisa Tatona
    ..! Sudije tuzilastvo su obicna farsa!
  • ex chapman

    08.07.2021 09:05
    Ministarka
    ma samo smrtna :D
  • Lom

    07.07.2021 23:00
    Bruka
    40 god, ili između 30 i 40 "??, gospodo, kao u Kini na kolena i metak, pa nek advokati tuže državu, ako budu smeli. Znači svaki, običan čovek može biti ubijen zbog greške plaćenog ubice, STRAŠNO,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.