Srednju školu će po prve tri želje upisati 85 odsto učenika

Ministarstvo prosvete objavilo je da je u prvom upisnom krugu po školama i obrazovnim profilima raspoređeno 60.347 učenika, od kojih je po prve tri želje raspoređeno njih 85 odsto.
Srednju školu će po prve tri želje upisati 85 odsto učenika
Foto: Pixabay
"Po prvoj želji raspoređeno je 38.098 ili 63,13 odsto učenika. Po drugoj 8.845 - 14,66 odsto. Po trećoj 4.355 ili 7,22 odsto učenika", preciziralo je Minstarstvo.
 
Najveće interesovanje vladalo je za gimnazije i obrazovne profile iz zdravstva i socijalne zaštite, elektrotehniku, ekonomiju, pravo i administraciju.
 
Neraspoređena su ukupno 1.304 učenika.
 
Svi neraspređeni učenici moći će da u drugom upisnom krugu konkurišu na 13.394 mesta.
 
Predaja liste želja u drugom upisnom krugu je 12. jula 2021. godine elektronskim putem ili direktno u osnovnim školama.
 
Ukoliko neko i u ovom krugu ne iskaže realne želje, imaće i treću šansu krajem avgusta.
  • Komša

    13.07.2021 06:32
    Nije u redu
    A šta se dešava sa dobrovoljnim đačkim dinarom od 2500din koji je obavezan da se plati pre upisa sa naglaskom dobrovoljni. Bez toga nema upisa. Broj đaka puta cifra baš dobra pomoć tamo nekom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.