Nezadovoljni poljoprivrednici besplatno delili paradajz, traže da se spreči uvoz

Poljoprivrednici su danas u Leskovcu građanima besplatno delili paradajz nezadovoljni zbog niske cene.
Nezadovoljni poljoprivrednici besplatno delili paradajz, traže da se spreči uvoz
Foto: FoNet (Ljiljana Stojanović)
U Ministarstvu poljoprivrede kažu da je planirano da se ministar Branislav Nedimović sastane sa povrtarima u ponedeljak.
 
Leskovački poljoprivrednici su podelom paradajza iskazali nezadovoljstvo zbog cene koja se u prodaji na veliko kreće od samo 10 do 25 dinara.
 
Poljoprivrednici, koji su i prošle nedelje delili paradajz građanima, tvrde da je cena niska zbog uvoza iz zemalja u okruženju.
 
Građanima Leskovca je danas podeljeno oko tri tone paradajza.
 
Povrtar iz Lebana Žarko Nikolić rekao je da su nezadovoljni posle prošlonedeljenih razgovora sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede. Kazao je da povrtari traže da paradajz bude proglašen za stateški proizvod i da se zaštiti od uvoza od 1. juna.
 
- Da ne može niko da uvozi šakom i kapom. Mnogi su propali, a paradajz ako pukne, onda staje i proizvodnja ambalaže i ugostiteljstvo - rekao je Nikolić i dodao da izvoz još nije krenuo, tako da povrtari očekuju da bude postignut dogovor sa vrhom države.
 
Navodi da se paradajz najviše uvozi iz Albanije, Grčke, Turske i drugih zemalja, kao i da sada svaka registrovana firma ima pravo na uvoz.
 
Predsednik kriznog štaba povrtara Aleksandar Kostić je rekao da je razgovarao telefonom sa ministrom Nedimovićem i da će ministar doći u ponedeljak i sastati se sa nezadovoljnim povrtarima.
 
Dodao je da je veliki problem i to što poljoprivrednici nemaju još procenu štete zbog niske cene paradajza. Poručio je da je jedna od najvažnijih stvari da se spreči uvoz paradajza od 1. juna do 30. novembra.
  • /

    15.07.2021 20:32
    /
    inace, ove godine je prvi put paradajz sladak.
    ako je to uvozni-neka ga uvezu jos
  • Tako

    15.07.2021 08:50
    Tako
    Tako im i treba kada glasaju i podrzavaju ovaj rezim koji sve radi na ustrb svig naroda i privrede! Za bolje nismo a bice jos gore!
  • Mare

    15.07.2021 08:34
    Loš izbor
    Znaci 1 tona paradajza za jedan tehnički pregled kola od 30 minuta, pa vi vidite čime se treba baviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.