U julu i avgustu minimalac za ugostitelje, na spisku i 755 firmi iz Novog Sada

Ministarstvo trgovine objavilo je da će u julu i avgustu ugostiteljstvu i turizmu biti isplaćeno po 30.900,24 dinara po svakom zaposlenom kome je firma isplatila zaradu za decembar 2020.
U julu i avgustu minimalac za ugostitelje, na spisku i 755 firmi iz Novog Sada
Foto: 021.rs
Spisak firmi koje su ostvarile pravo na subvenciju može se naći na sajtu ovog ministarstva, a na njemu se nalazi 12.155 preduzeća. Od toga, njih 755 je u Novom Sadu, a još 23 u Petrovaradinu. Ceo spisak možete pronaći OVDE.
 
Novac se dodeljuje bespovratno a pravo na ova sredstva imaju firme koje su kod Agencije za privredne registre, kao pretežnu delatnost, registrovale delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, pripremanje i posluživanja hrane, pica, zatim hoteli, odmarališta, kampovi, auto-kampovi i kampovi za turističke prikolice, putničke agencije, tur-operatori, iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila.
 
Kako se navodi u obaveštenju na sajtu Ministarstva, novac će se korisnicima uplaćivati na posebne namenske dinarske račune koje će Uprava za trezor otvoriti za ove potrebe.
 
Ističe se da će firme koje smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto od dana stupanja na snagu programa pomoći zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći, izgubiti pravo na dobijanje subvencija.
 
Proveru ovog uslova za dodelu subvencija radiće Ministarstvo finansija, o čemu će u slučaju neispunjenja obavestiti Ministarstvo turizma koje će onda tražiti povraćaj novca.
  • Mira

    20.07.2021 08:53
    za Dragicu
    Poslodavci dobivaju pomoć za zaposlene da ne bilo otpuštanja radnika, za broj radnika kojima je isplaćena zarada za decembar, ne računaju se oni zaposleni koji su bili na porodiljskom ili bolovanju u decembru i vlasnici. Uslov je da nema smanjenja radnika za više od 10% u odnosu na 13. februar skoro do kraja godine.
  • Dragica

    17.07.2021 09:52
    Da li ostvaruju pravo na ovu pomoć i vlasnici ugostiteljskih objekata ili samo radnici?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.