Pomor ribe u Kolubari

Republička Inspekcija za zaštitu životne sredine preduzela je mere da bi utvrdila uzrok uginuća ribe u Kolubari, saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine.
Pomor ribe u Kolubari
Foto: Pixabay (ilustracija)
Navodi se da je, po prijemu prijave o uginuću ribe, inspekcija izašla na teren zajedno sa vodnom inspekcijom Ministarstva poljoprivrede i upravljačem ribarskog područja.
 
Preduzete su sve mere kako bi se utvrdio uzrok pomora ribe i angažovana je laboratorija koja će uzorkovati vodu, saopštilo je Ministarstvo.
 
Dodaje se da će, nakon izveštaja vodne inspekcije i rezultata sprovedenih analiza vode, inspektor za zaštitu životne sredine podneti prijave, ukoliko se utvrdi da su do uginuća ribe dovele aktivnosti pravnih ili fizičkih lica.
 
Više od pola tone uginule ribe izvučeno je iz Kolubare nizvodno od Valjeva na potezu od samo 100 metara dužine reke, ali se strahuje da je nastradala još veća količina ribe, piše Blic.
 
Do masovnog pomora ribe došlo je u subotu u poslepodnevnim časovima, a ribočuvarskoj službi firme "Cassini fishing" iz Arilja, koja je nadležna za ovo područje, ekocid su prijavili ribolovci.

Teme

riba
  • NS

    19.07.2021 08:52
    Svake godine bar nekoliko puta vesti o pomoru ribe. Ne sećam se da sam i jednom pročitao vest o tome da je neko zbog toga odgovarao, tako da su to vesti samo da se nerviramo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija