Rusija ne priznaje rusku vakcinu koju primite u Srbiji

Sudeći po pravilima koja su predstavljena na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, Rusija priznaje jedino potvrde i QR kodove koje je izdala neka od njihovih relevantnih institucija.
Rusija ne priznaje rusku vakcinu koju primite u Srbiji
Foto: 021.rs
"Državljani Srbije mogu da uđu u Rusku Federaciju. Ulazak u Rusku Federaciju omogućen je svim stranim državljanima i licima bez državljanstva bez PCR testa ukoliko: Poseduju dokaz o regulisanom boravku u Ruskoj Federaciji (važeću vizu, dozvolu za privremeni boravak - RVP ili dozvolu za stalni boravak - VNŽ), imaju sertifikat o vakcinaciji i QR kod, koji su izdati od strane nadležne medicinske ustanove Ruske Federacije (što je neophodno označiti u delu o PCR testu u anketi koji popunjavaju stranci prilikom ulaska u Rusiju)", piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.
 
Nova.rs je kontaktirala resorno ministarstvo i dobila potvrdu da su uslovi za ulazak u Rusiju takvi kako je objavljeno i na sajtu, uz napomenu da "svaka država zadržava pravo da svojim propisima reguliše pitanje ulaska na njenu teritoriju u uslovima aktuelne pandemije izazvane virusom Kovid-19, pa je u tom smislu i Ruska Federacija donela mere koje su na snazi".
 
U odgovoru koji je ovaj portal dobio od ambasade Ruske Federacije piše da je ulazak u ovu zemlju direktnim letom, moguć do 30 dana bez vize. 
 
"Da bi ušli u Rusiju, državljanima Srbije potreban je PCR test ne stariji od 72 sata od datuma testa", novodi se u dopisu ambasade, a vakcina se i ne spominje.
  • Jovanka

    24.07.2021 08:51
    Pa šta?
    Znaju oni šta su nam prodali, a znaju i šta šalju da se ovde flašira, zamaskirano kao "proizvodnja ruske vakcine na Torlaku"!
  • Malena

    23.07.2021 14:45
    Lenjost nadležnih
    Ajao kako bi bilo lepo kada bi naše Ministarstvo spoljnih poslova zapravo sarađivalo sa spoljašnošću, pa još i uskladili dokumentaciju... Ali za to treba makar prosečna inteligencija i malo sposobnosti.
  • Zoran

    23.07.2021 13:41
    Ovde
    je izgleda primljena šećerna vodica umesto vakcine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.