Prikazivanje snimka ubistva pokušaj da se greške vlasti prikažu kao uspesi

Prikazivanje snimaka monstruoznih zločina klana Veljka Belivuka predstavlja nastavak izborne kampanje i pokušaj vlasti da i greške prikaže kao uspehe, ocenjuju sagovornici lista Danas.
Prikazivanje snimka ubistva pokušaj da se greške vlasti prikažu kao uspesi
Foto: Youtube (RTV Pink Official, Screenshot)
Novi snimci zločina za koje se sumnjiči Belivuk emitovani su u programu TV Pink prilikom gostovanja predsednika Aleksandra Vučića. Povod su nedavno objavljeni navodi iz iskaza koji je Belivuk dao prilikom saslušanja, u kojima je rekao da je   "za Vučića i vlast obavljao razne usluge te da se sastajao sa predsednikom"  .
 
Predsednik je u intervjuu koji je dao za TV Pink negirao ove optužbe, komentarišući prikazane snimke koji su deo istrage i kojima bi trebalo da raspolažu samo istražni organi.
 
Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za Danas da ovi snimci pokazuju da narko-poslovi nisu eliminisani iz Srbije i da su oni najopasniji kada su povezani sa državom. 
 
"Suština je da mi sprečimo njihovu kopču sa državom jer u tom slučaju oni mogu da rade šta hoće. Posle ovog žestokog potresa država mora da nađe snage da se obračuna sa njima, inače će na prvim sledećim izborima biti ugrožena. Navijačke grupe su oduvek imale jako veliki uticaj na izbore jer su bili falanga koja je terala ljude da glasaju za određenu partiju", kaže Radovanović.
 
Prema njegovom mišljenju država konačno mora da krene u eliminisanje navijačkih grupa na zakonit i profesionalan način, a ne da ih koristi jedne protiv drugih i protiv svojih političkih protivnika. 
 
Kulturolog Ratko Božović ocenjuje da je javnost ovim zločinima uznemirena sa ciljem da se "odbrani" predsednik Vučić, ali i da se u toj kampanju odlazi korak dalje u pokušaju da se greške vlasti pretvore u "dobar marketing"
 
"Sve je to urađeno sa žustrinom da odbrane jedno mesto, jednog čoveka. Apsurd aktuelne vlasti je što žele da, po svaku cenu, pretvore ono što je realno protiv njih u sliku koja radi za njih", zaključuje.
 
Predsednik Nezavisnog uduženja novinara Srbije Željko Bodrožić isiče za Danas da je ova kampanja koju sprovodi SNS uznemirujuća i za novinarsku profesiju jer je bezbednost onih koji pišu o ovim temama ugrožena lažima koje iznose vlasti.
 
"Sada gledamo obračun unutar organizacije i vidimo kako su upregnuti svi mehanizmi da bi se ta morbidna afera nekako pripisala opozciji i nezavisnim medijima i novinarima. Lakrdija na kvadrat, ali jako opasna i zlokobna", zaključuje Bodrožić.
  • Milojko

    27.07.2021 10:55
    pa
    Nama predsednik države Srbije priča o njegovom članu partije od 2011. je njihov član, bio na inaguraciji tog istog Predsenika koji se zove Aleksandar Vučić- "Belivuku narko dileru, ubici, koljaču......" i šta sve još, čija se kriminalna grupa razgranala "2016. GODINE", a do tad su to isto radili samo malo prikriveni gde ih je pratio samo KRIK.
    Taj Belivuk koji je bio na inaguraciji Predsenika države Aleksandra Vučića, razbijao i tukao građane na protestima, tukao ceo jug na stadionu ako neko izgovori Vučiću pederu, činio sva ta monstruozna dela od 2016. godine, i sad oni nama nešto pokazuju, odvratne scene, pa vi ste ga stvorili i tu grupu, vi ste im dozvolili da rade to što su radili i još rade.........šta je Vama i Vulinu i ostalim članovima SNS-a i vlasti-BLATO.
  • El Chapo

    27.07.2021 09:40
    Meksiko, Kolumbija, ... Srbija, ...
  • Ђенка

    27.07.2021 05:48
    НС
    Ako je Belivuk izjavio da je radio neke poslove za vlast to jest za Vucica zar nebi trebalo da policija pozove Vucica da da izjavu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.