U Srbiji prvom dozom vakcinisano 2,9 miliona građana

U Srbiji je do sada utrošeno oko 5,6 miliona doza vakcina protiv korona virusa, a prvom dozom vakcinisano je oko 2,9 miliona građana, što čini oko 49,7 odsto "obuhvata ciljne populacije".
U Srbiji prvom dozom vakcinisano 2,9 miliona građana
Foto: 021.rs
Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije Verica Jovanović navela je da se "efekat postizanja što većeg obuhvata populacije smanjuje tokom vremena" i najavila da će trećom dozom vakcine "prvobitno biti obuhvaćen najosetljiviji deo populacije", saopštila je Skupština.
 
Vladan Šaponjić iz Instituta Batut je kazao da je procenat zaražavanja posle dve primljene doze vakcine "izuzetno mali".
 
Ocenio je da je neophodno ponovo pokrenuti kampanju za vakcinaciju i omogućiti "privilegije, odnosno restrikcije u odnosu na vakcinaciju".
  • Bex

    30.07.2021 09:04
    Fr
    Dragane, međunarodno priznate vakcine ne znače ništa jer naši QR kodovi ne prolaze u EU. Džaba vam Fajzer ili AstraZeneka kad kod ne radi. Kao da i niste vakcinisani. Pozz iz Francuske.
  • Dragan

    29.07.2021 20:00
    Ah
    Pravi tekst je-u Srbiji je vakcinisano 10% međunaridno priznatim vakcinama.Sve ostalo je fuzioliški rastvor za slikanje.Zato sad nude fajzer-moderna neće da može jer nismo EU a i ne nude priviziju.Nude fajzer jer vide da su narodu ponudili lažnu vakcinu koja em ne deluje em je duplo skuplja od Fajzera.Ni ruska ni kineska vakcina nemaju sertifikat svetske i evropske zdravstvene organizacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija