Vučević podneo krivične prijave protiv Vučića i Vulina

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević podneo je Republičkom javnom tužilaštvu krivične prijave protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina.
Vučević poručuje da se u prijavi nalaze navodi iz medija kojima su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dovodili u vezu sa klanom Veljka Belivuka. 
 
U prijavi se traži da nadležno tužilaštvo utvrdi sve činjenice i da "javnost dobije odgovor kakav zaslužuje". 
 
"Dokazi koje smo priložili su vrlo jasni. Naveli smo sve medije koji su proteklih dana pisali. Ja verujem u pravosudni sistem naše države. Neka se utvrde sve činjenice. Neka tužilaštvo utvrdi ko je šta uradio", kaže Vučević.
 
Vučević je, dodaje, krivičnu prijavu koncipirao na osnovu informacija koje je čuo u medijima.
 
"O tome se mora raspravljati pred državnim sudskim organima. Mi smo naveli dokaze iz kojih smo definisali krivičnu prijavu, a to na koji će način ona biti definisana je na Tužilaštvu. Naveli smo KRIK, BIRN, Novu S, N1, jedan hrvatski portal i konferenciju Dragana Đilasa i sve ono što su oni pričali", dodaje Vučević.
 
Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ovaj potez je već najavio i rekao da će se tako utvrditi istina da li su on i Aleksandar Vulin sarađivali i viđali se sa Belivukom.
 
 
Ovo nije prvi put da Vučević podnosi krivičnu prijavu protiv svog stranačkog šefa. To je učinio i početkom decembra 2019. godine, kada je podneo prijavu protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi se utvrdila njihova umešanost u aferu "Jovanjica". Krajem januara 2020. tužilaštvo je saopštila da braća Vučić nemaju nikakve veze sa domaćinstvom na kojem se uzgajala marihuana. 
  • Fox M.

    05.08.2021 03:28
    Istina je negde tamo, ali ne tamo gde V želi.
  • Goran

    03.08.2021 21:48
    Sta ste ocekivali od recikliranih radikalskih dzukela?
  • NS

    03.08.2021 20:23
    Kakav narod, takav i predsednik. Da smo normalni ne bi rehabilitovali šljam devedeseti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.