Preminuo Miroslav Lazanski

Miroslav Lazanski preminuo je u 71. godini u Beogradu.
Lazanski je preminuo u svom domu od, kako nezvanično saznaju Novosti, posledica srčanog udara.
 
Lazanski je bio pisac, novinar i vojno-politički komentator.
 
Rođen je 18. septembra 1950. u Karlovcu. U Karlovcu je završio osnovnu školu, u Trebinju srednju, a u Zagrebu Pravni fakultet. Kao novinar je pisao za tamošnje listove Polet, Vjesnik, Danas i Start.
 
U februaru 1991. prešao je u Beograd i počeo da piše za dnevni list Politika. Osim toga, pisao je i za listove Politika ekspres, NIN, Večernje novosti, zagrebački Start, Katimerini, Diamond weekly i Securitarian.
 
Napisao je sedam knjiga i autor je desetak televizijskih serijala.
 
Izveštavao je iz ratova u Avganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanu, iz iračko-iranskog sukoba, tokom operacije Pustinjska oluja, za vreme rata u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Kosovu i Metohiji, Libiji.
 
Na izbornoj listi kandidata Srpske napredne stranke za poslanike u Skupštini Srbije za izbore 2016. našao se u grupi nestranačkih ličnosti na listi koju predvodi Aleksandar Vučić.
 
Imenovan je za ambasadora Srbije u Moskvi u julu 2019. godine. 
  • Goran

    05.08.2021 22:16
    Pocivaj u miru
    Pocivaj u miru , znanje, prncipi van serijski novinar koji radio svoj posao sa tolikom posvecnosti da ona dole neko slusa postaje inspirativno zarazna.
  • Bio

    05.08.2021 10:40
    je
    Bio je Ruski vojni analitičar, ali saučešće porodici.
  • trecasreca II

    05.08.2021 08:39
    ahahaha
    Huncut
    04.08.2021 • 18:26
    Odličan vojni analitičar i izveštač, ostalo mu nije trebalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.