Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u avgustu u pet mesta u Srbiji

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizovaće tokom avgusta predstavljanje dobrovoljnog služenja vojnog roka u pet gradova i opština, saopštilo je danas Ministarstvo.
Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u avgustu u pet mesta u Srbiji
Foto: 021.rs
Štandovi na kojima će zainteresovani mladići i devojke moći da se informišu o svim pojedinostima dobrovoljnog služenja biće postavljeni 7. avgusta u Žitištu i Valjevu, 14. avgusta u Vršcu, 19. avgusta u Loznici i 21. avgusta u Požegi, a to će, ujedno, biti prilika da oni, koji su već doneli odluku da pristupe Vojsci Srbije i dobrovoljno odsluže vojni rok, popune prijave na konkurs i započnu proceduru.
 
U saopštenju se ističe da je "interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka naročito prisutno među mladima koji nameravaju da stupe u profesionalnu vojnu službu".
 
"Poboljšanje uslova rada i životnog standarda pripadnika Vojske, značajna ulaganja u savremeno naoružanje i opremu te mogućnosti profesionalnog razvoja i usavršavanja doprineli su da u očima mnogih mladića i devojaka sistem odbrane postane poželjan ambijent za ličnu i profesionalnu afirmaciju", navodi se u saopštenju Minsitarstva odbrane.
 
Javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka stalno otvoren, a informacije su dostupne na sajtu Ministarstva.
  • Zloheb

    04.08.2021 20:05
    Bezbednjak?
    Ako se može dobiti stan za to vreme, može!
  • @(12+3)

    04.08.2021 17:12
    Treba u dvostrukom trajanju
    Vreme provedeno služeći obavezni rok, treba da bude priznato u radni staž i to u dvostrukom trajanju, jer se tamo, osim spavanja, odrađivalo preostalih 16 časova, što je dva puna radna vremena.
  • DjakoN

    04.08.2021 16:22
    tuga...
    Ko jos zeli da sluzi ovoj bandi secikesa u foteljama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija